İhsan Eliaçık Fatih'e bebek katili dedi İZLE

İhsan Eliaçık Fatih'e bebek katili dedi İZLE

Gezi olayları sırasında en önde yer alan eylemcilerden biri olan İhsan Eliaçık Osmanlı Sultanları için ağır ifadelerde bulundu.

lahiyatçı İhsan Eliaçık, TÜYAP Kitap Fuarı'ndaki bir söyleşide Osmanlı devletindeki bazı uygulamaları eleştirirken Osmanlı sultanları için de ağır sözler sarf etti. Eliaçık, haddini aşarak padişahları 'zorba' ilan etti.

"OSMANLI KUR'AN DIŞIDIR"

İslam peygamberinin fetih hareketine girişmediğini belirten Eliaçık, Selçuklu, Abbasi, Emevi ve Osmanlılar'ın İslam'ı kullanarak yeryüzünde sefere giriştiklerini ancak bunun İslami olmadığını iddia etti. Eliaçık Osmanlı'nın fetih politikasının da Kur'an'a aykırı olduğunu sözlerine ekledi.

İhsan Eliaçık Fatih'e bebek katili dedi İZLE

4 ŞEYİN HESABINI VEREMEZLER

"Bu saltanat hareketleri şu dört şeyin hesabını veremezler" diyen Eliaçık onları şöyle sıraladı: Saltanat, evlat katli, harem, devşirme...

FATİH'E BEBEK KATİLİ DEDİ

İhsan Eliaçık ardından bunları açıklamaya başladı. Fatih Sultan Mehmet’e bebek katili diyerek, “Bir sürü çocuğu annesinden babasından koparıp devşirme usulü yetiştireceksin, isimlerini unutturup Sokullu yapacaksın Rüstem yapacaksın bunların hesabını nasıl vereceksiniz onların işi çok zor.” dedi.

"OSMANLI PADİŞAHLARI HALİFE DEĞİL ZORBADIR"

Osmanlı padişahlarının halife olmadığını iddia eden Eliaçık padişahları zorba ilan etti. Yavuz Sultan Selim’den ve halifelik sürecinden bahsederek Yavuz’u zorbalık yapmakla suçladı. Eliaçık sözlerine şöyle devam etti:

"Osmanlı İmparatorlarından hiçbiri halife değildir. Yalandır hepsi zorbadır zorla çıkıyorsun İstanbul’dan, kılıcı çekiyorsun diyorsun ki halife benim lan itiraz eden var mı. 40 bin tane aleviyi kesip oradan Kahire’ye gidip oradan kutsal emanetleri getirip kendini halife ilan ediyorsun böyle halife olur mu? Zorbalık bu, bunların hepsi zorbalıktır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.