Böyle olur CHP’nin imamı

Böyle olur CHP’nin imamı

CHP'nin müftü milletvekili İhsan Özkes de fişçi çıktı. Üsküdar Müftülüğü yaptığı dönemde bazı camiler hakkında ‘irticai faaliyetler yürütülüyor’ şeklinde bilgi vermiş

ASLAN DEĞİRMENCİ

GEÇEN hafta Kanal A'da yayınlanan “Görüş Farkı” programında 'İslam sağcılıktan çok solculuğa yakındır!' diyen CHP'nin Müftü emeklisi milletvekili İhsan Özkes, fişlemeci çıktı. CHP’li Özkes’in Sivil BÇG olarak bilinen Başbakanlık Uygulamayı Takip ve Koordinasyon Kurulu yetkilileri ile yaptığı görüşmelere yer verilen kayıtlara ‘Milat’ ulaştı.

 

Camileri fişleyen bir müftü

28 Şubat'taki 'postmodern darbe'yi yaşatmak için Anasol-M hükümetinin iktidarı tarafından kurulan “Başbakanlık Uygulamayı Takip ve Koordinasyon Kurulu” tarafından yapılan çalışmalara CHP'nin Müftü emeklisi milletvekili İhsan Özkes’in destek verdiği ortaya çıktı. Binlerce insanı fişleyen kurul tarafından hazırlanan fişleme dosyasına katkı sunan CHP’li İhsan Özkes’in Üsküdar Müftülüğü görevini yürüttüğü 1999 yılında ilçede bulunan bazı cami ve mescitler hakkında ‘tarikatların elinde’, ‘irticai faaliyetler yürütülüyor’ şeklinde bilgi verdiği deşifre oldu.

 

Fişleme dosyasına özel katkı

Başbakanlık Uygulamayı Takip ve Koordinasyon Kurulu yetkilileri tarafından hazırlanan raporun tutanağında, “Devlet ve Cumhuriyete irticai faaliyetler ile mücadele etmek üzere bu faaliyetlerde bulunanların odaklaştığı dernekler, vakıflar ve diğer özel hukuk tüzel / özel kişilerince kurulan, işletilen, yönetilen özel okullar, yurtlar, pansiyonlar, kurslar, dershanelerin etkin bir şekilde denetlenebilmesi için yapılan çalışmaları yerinde izlemek amacıyla görüşmeler yapılmıştır” deniliyor. Görüşme yapılan isimler arasında dönemin Üsküdar Müftüsü İhsan Özkes’in de olduğu görülüyor.

 

İrticacı camiler

Fişlemeci müfettişler tarafından hazırlanan tutanakta, Üsküdar Müftülüğünde İhsan Özkes’e ile yapılan görüşmede ilçede bulunan 190 cami ve mescidden 42 cami ve çok sayıda Kur’an kurslarının tarikatların denetimine geçtiği bilgisini aldıkları yazılı. Görüşme tutanağında, Özkes’in daha sıkı denetim istediği görüşüne de yer verilirken, bir çok caminin kadrosuz olması nedeniyle tarikatların eline ve yönetimine geçtiğini, irticai faaliyetlerin bu cami ve Kur’an kurslarında olduğu ve denetimlerinin yapılmadığını söylediği görülüyor.

 

Tutanaklardaki tek müftü

Görüşme tutanakları incelendiğinde hazırlanan irtica raporu öncesi çok sayıda okul müdürü, komiser, sağlık personeli, kaymakam, yurt, dershane ve vakıf görevlisiyle temas sağlandığı anlaşılırken, görüşme yapılan tek din görevlisinin İhsan Özkes olması dikkat çekiyor.

 

Özkes hatırlayamadı

Konu hakkında bilgisine başvurduğumuz CHP’li İhsan Özkes ise şunları söyledi: “Ben hatırlamıyorum. Bir vatandaş olarak geldiler sohbet mi ettik bilmiyorum. Biz denetimlerimizi kendimiz yapıyorduk. Hazırlanan rapor ve tutanaktan haberim yok.”

 

Saylan’ın duasını yapmıştı

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, sık sık gündeme ilginç çıkışları ile geliyor. 2009 yılında Türkan Saylan'ın Teşvikiye Camii'nde düzenlenen cenaze töreninde, namazın ardından dua yaptıran İhsan Özkes, “Türkan Saylan yaptıklarının karşılığını ahrette alacak” demişti. İhsan Özkes’in Türkan Saylan’ın cenazesinde yaptığı konuşması, "Türkiye laiktir laik kalacak" ve "Katil hükümet" sloganlarıyla sık sık kesilmişti.

 

İlginç çıkış

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, Meclis'te geçen hafta düzenlediği basın toplantısında tek parti döneminde camilerin depo olarak kullanılmasını savunmaya çalışmıştı. 1927'de Türkiye'de 14 milyon insan varken, 28 bin 705 cami bulunduğunu söyleyen Özkes, şimdi 80 milyon insan için 81 bin 984 cami bulunduğunu ifade etti. Özkes, ''Bugün bu ülkenin camileri açıksa ve semada ezan sesleri hala yükseliyorsa önce Allah'a, sonra Atatürk ve İnönü'ye borçlusunuz” demişti. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.