İhvan 60 Yıl Sonra Genel Merkezini Açıyor

İhvan 60 Yıl Sonra Genel Merkezini Açıyor

Mısır'daki halk devriminden sonra ülkede büyük değişimler yaşanmaya devam ediyor. İhvan-ı Müslimin, 60 yıl sonra genel merkezini yeniden açıyor.

Mısır'daki halk devriminin ülkedeki yansımaları sürüyor. İhvanı Müslimin (Müslüman Kardeşler) cemaati 60 yıl sonra yeni kurduğu genel merkeze taşınıyor.

Cemaatin kurucusu Hasan el Benna'nın 1949 yılında şehid edilmesinden sonra merkezi kapatılan ve yasaklı hale gelen cemaat, yeniden merkezine kavuşuyor.

Bu gece yapılacak açılışa İslam dünyasından birçok alim, aydın, yazar ve siyasetçinin katılması bekleniyor. Açılışa Türkiye'den de katılımın olacağı belirtildi. İhvan lideri Muhammed Bedii'nin açılışı yapacağı kaydedildi.

Müslüman alim Hasan el Benna (1906-1949) tarafından 1928 yılında kurulan İhvanı Müslimin cemaati, İslam dünyasını son üç asırda etkilemiş önemli cemaatlerden biri olarak biliniyor.

"DEVRİMLER KRALIN ÇIPLAK OLDUĞUNU GÖSTERDİ"

Şu anki İhvan lideri Muhammed Bedii, Arap devrimlerinin, Siyonist rejimin bölgede ve dünyada istikrarsızlığın ve terörizmin gerçek kökeni olduğunu gösterdiğini belirtti.

Bedii, Siyonist rejimi Filistin halkının haklarına ve uluslar arası anlaşmalara saygı göstermediği ve İslami değerlere saldırdığı sürece rahat uyku görmeyeceği uyarısında bulundu.

Bedii "İsrail başkalarına yaptığını kendisi tadacak. Araplarla altı yıllık savaşı boyunca İsrail'in zorbalıklarından kaynaklı öz güven, halk ayaklanmasından sonra korkuya dönüştü. Arap devrimleri, Siyonist rejimin zulmü ve hegemonyasının sona ermesinin ve kutsal İslami değerlerin özgürlüğünün ilk adımıdır çünkü Arap milletleri, iktidardaki hükümetlerinden ve İsrail'den daha güçlü olduklarını ispatladı." dedi.

haksözhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.