İhvan, Yeni Vali Atamalarını Tanımadı

İhvan, Yeni Vali Atamalarını Tanımadı

Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan), Mısır'da 25 kente atanan yeni valileri tanımadıklarını belirtti.

İhvan sözcüsü Cihad el-Haddad, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Valilerin atanması kararını tanımıyoruz. Anayasal yetki döndüğünde bu kararlar silinecek ve darbe yönetimini destekleyerek bu makamları kabul edenler halka, yasalara ve demokrasiye ihanet suçundan yargılanacaktır" dedi.

Atanan valilerin çoğunluğunun askeri geçmişinin bulunduğunu hatırlatan Haddad, "Devleti militarize etmeye yönelik girişimlerde bulunuyorlar. Darbe yönetimi bunu saklamaya çalışmıyor aksine vatandaşların başarısız bir idare ile yönetildiği, haklarının hiçe sayıldığı eski düzenin geri gelmesi için askerleri siyasi makamlara dönmeye teşvik ediyor. Mübarek rejimine dönüldüğünü görüyoruz" diye konuştu.

Mısır'daki Darbeyi Red ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak Hareketi liderlerinden Yüsra Hamad da "Valiler iyi bir üne sahip olmaları veya yeterliliklerine göre belirlenmedi. Aralarında valilik ile hiçbir alakası bulunmayanlar ve hiç tecrübesi olmayanlar var" ifadesini kullandı.

Hamad, "Valilerin en azından dürüst ve güvenilir olmasına rağmen Hişam Kandil'in tercihlerini ayıplıyorduk. Şimdi olanları 30 Haziran'da atılan sloganlar açıklıyor. Halkın seçtiği partiyi alaşağı etmek istiyorlardı ama darbecilere karşı büyük bir halk patlaması meydana geldi" değerlendirmesinde bulundu.

Ordunun müdahalesinin ardından geçici cumhurbaşkanı ve hükümetin atandığı Mısır'da, dün 27 ilin 25'inde vali ve yardımcıları değiştirilmişti.HABERVAKTIM

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.