IKBY senin bağımsızlıgını kim kabul edecek, Dünya İSrail'den ibaret değil

IKBY senin bağımsızlıgını kim kabul edecek, Dünya İSrail'den ibaret değil

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Kuzey Irak'ın böyle bir teşebbüse girmesi yeni çatışmaların ve yeni acıların habercisi olmaktan başka bir haber taşımıyor."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen 2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni'ne katıldı.
Burada bir konuşma yapan Erdoğan,  
Irak Kürt Bölgesel Yönetiminde yapılan referanduma ilişkin  ifadeler kullandı.


"Henüz mevcut çatışmaların önü alınamamış, istikrarsızlıklar ortadan kaldırılamamışken bir süredir yeni bir krizle daha karşı karşıyayız. Kuzey Irak bölgesel yönetimi tüm ikazlarımıza tüm karşı çıkmalarımıza rağmen ilk olarak 7 Haziranda duyurdugu bağımsızlık referandumunu yapmakta ısrarcı davrandı. Esasen bu referandumun mevcut Irak Anaysası bakamından hiçbir hükmü yok.İsrail dışında bu girişimi destekleyen hiçbir ülke ve uluslararası hiçbir kuruluşta yok".

"Kuzey Irak'ın inanç ve köken  bakımında çok renkli bir yapıya sahip ikliminde tek bir grubun böyle bir teşebbüse girişmesi yeni çatışmaların ve acıların habercisi olmaktan başka haber taşımıyor. Yüzde 90-92 ile onaylanmış. Senin bağımsızlıgını kim kabul edecek. Dünya İsrailden ibaret değilki." şeklinde yeni ifadeler kullanarak uyarıda bulundu.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.