İki ayda 80 çocuğu tutuklayan ülke

İki ayda 80 çocuğu tutuklayan ülke

İki ayda 80 çocuğu tutukladılar. Üstelik buna yetkileri yok. Uluslararası arena buna neden sessiz?

İsrail şafak baskınlarıyla Filistinli çocukları toplamaya devam ediyor. El-Kudüs Sosyal ve Ekonomik Haklar Merkezi, İsrail'in yılbaşından bu yana Kudüs’te 80 Filistinli çocuğu tutukladığını belirtti.

İsrail'in hak ihlalleriyle ilgili olarak dün rapor yayınlayan merkez, baskın, tutuklama, saldırı, ev hapsi ve sürgünlerle henüz reşit olmayan Kudüslü çocuklara karşı hak ihlallerini sürdürdüğünü ifade etti.

Raporda ayrıca, Kudüs ve çevresinde yaşayan Filistinli çocukların İsrail'in zulmüne maruz kaldıklarına dikkat çekerek, en son Silvan beldesinde tutuklanan dokuz Filistinli çocuğun psikolojik ve fiziki baskı ve işkence gördüğünü belirtti.

İşgal altındaki Kudüs’ün Silvan, Ra’s’ul-Amud, İseviyye beldeleri ile Şufat mülteci kampı ve Kudüs’ün eski kesimlerinde seksenden fazla çocuğun tutuklandığı belirtilen raporda, sadece Silvan beldesinde 40 çocuğun tutuklanıp baskı gördüğü dile getirildi.

Çocuklardan çoğunun İsrail askerlerine taş atmak suçlamasıyla tutuklandığını belirten merkez, sorgu merkezlerinde ifadeleri alınanlarla, polisin meydanlarda kurduğu geçici noktalarda sorgulananların işgal güçlerinden dayak yediklerini belgelediklerini ifade etti.

Kaynak :prizmahaber.com
 

Etiketler :