İki milletvekili açlık grevine başladı!

İki milletvekili açlık grevine başladı!

BDP'li milletvekilleri Ayna ve Üçer açlık grevine başladı...

Diyarbakır'da BDP milletvekilleri Özdal Üçer, Emine Ayna ve İsveç Sol Parti Dış İlişkiler Sorumlusu Yekbun Alp'ın de aralarında bulunduğu bir grup, süresiz dönüşümsüz açlık grevine başladı.

Türkiye'nin birçok cezaevinde 58 gün önce İmralı'daki Abdullah Öcalan ile avukatlarının görüştürülmediği gerekçesiyle açlık grevine giren ve sayıları 680'e ulaşan PKK ve KCK davalarından yargılanan tutuklu ve hükümlülere destek vermek için Diyarbakır'da aralarında BDP'li milletvekillerinin de bulunduğu bir grup, süresiz dönüşümsüz açlık grevine başladı.

Açlık grevi Demokratik Toplum Kongresi (DTK) tahsis edilen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Konukevi'nde başlatıldı. BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, hükümetin talepleri görmesi gerektiğini ifade ederek, "12 Eylül'den beri onlarca arkadaşımız Kürt sorununun çözümü için bedenlerini ölüme yatırdı. Artık sözün bittiği yerdeyiz. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç birkaç gün önce önemli bir açıklama yaptı. Ancak o konuşmalar dikkate alınmış değil. Hükümet kanadından hala bir ses yok. Bu anlayış resmen ölüme davetiye çıkarmaktır. Bu ölümlere kimse sessiz kalamaz. Halkımızı serhildana (baş kaldırıya) davet ediyoruz. Bugünden itibaren bizde süresiz ve dönüşümsüz açlık grevine başlıyoruz" dedi.

Açıklamanın ardından grup olaysız dağılırken, BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna, BDP eski Siirt Milletvekili Osman Özçelik ve İsveç Sol Parti Dış İlişkiler Sorumlusu Yekbun Alp'in de aralarında bulunduğu grup açlık grevine başladı.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.