İki Otobüste 48 Yolcu Mahsur

İki Otobüste 48 Yolcu Mahsur

Rize'de etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan Ovit Dağı'nda, 2 otobüste 48 yolcu mahsur kaldı. Rize Valisi Seyfetullah Hacımüftüoğlu, bölgeye çığ düştüğünü ve yolun trafiğe kapalı olduğunu açıkladı.

 

Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rize-Erzurum kara yolunun İkizdere-İspir arasında kalan 2 bin 600 rakımlı Ovit Dağı'nda, kar yağışı ve tipinin etkili olduğunu belirtti.

Akşam saatlerinde artan kar yağışı ve tipi sonucu Çamlık mevkisinde kara yoluna çığ düştüğünü ve yolun trafiğe kapandığını ifade eden Hacımüftüoğlu, ''Bu esnada yoldan geçmekte olan 2 otobüs mahsur kaldı. Yolcuların haber vermesi üzerine otobüslere ulaşmak için çalışma başlattık. Karayolları ve diğer ekiplerimizi bölgeye sevk ettik.'' dedi. Otobüslerin birinde 30, diğerinde de 18 yolcu olduğunu belirten Hacımüftüoğlu şunları  söyledi:

''Yolcularla sürekli irtibat kuruyoruz, sağlık durumlarında herhangi bir sorun yok. Otobüslerden birisinin daha yakında olması nedeniyle kısa sürede ulaşacağımızı sanıyorum. Diğer otobüs ise biraz daha ilerde. Otobüsteki yolcuları kurtarmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.''

Etiketler :