İkna Odacıya İcra Balyozu

İkna Odacıya İcra Balyozu

CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, eşi Hilmi Serter'in ticari faaliyetlerinden dolayı sıkıntılı günler yaşıyor.

Ergenekoncu tertibi olduğu iddianamelerde yer alan Cumhuriyet Mitingleri'nde başı çeken Nur Serter, 2007'deki seçimlerde milletvekili seçilip Ankara'ya gitti ancak, eşinin İstanbul'da yaptığı işler peşini bırakmadı.

EŞİ, VERDİĞİ SENEDİN KARŞILIĞINA ÖDEMEYİNCE...

Nur Serter'in eşi mühendis A. Hilmi Serter, birlikte iş yaptığı Suat Yüksel'e 11 Mayıs 2009 tarihinde 36 bin TL'lik bir senet verdi. Suat Yüksel ise, senedi Mehmet Demirel'e ciro etti. Hilmi Serter'in imzasını taşıyan ve ödeme tarihi 29 Mayıs 2009 olan senet, gününde ödenmedi. Alacaklı Mehmet Demirel, konuyu Hilmi Serter'in eşi CHP'li vekil Nur Serter'e iletti. Senedin kopyasını faksla isteyip gören Nur Serter, “Kocam borcunu ödeyecek, ödemezse ben öderim” sözü verdi. Umutlarını CHP'li Serter'e bağlayan alacaklılar, oyalandıklarını anlayınca, senetteki adrese gitti.

EVLERİNDEKİ BÜTÜN EŞYALAR HACZEDİLDİ

Hilmi Serter'in senede yazdığı İstanbul Kadıköy'deki “Hacı Hakkı Bey Çıkmazı-Erenköy” adresinin boş bir dükkan olduğunu gören Mehmet Demirel, yaptığı araştırmalar sonucu Serterlerin Erenköy Ülker Sokak'taki gerçek ev adreslerine ulaştı ve alacağını icra yoluyla tahsil etmek üzere mahkemeye başvurdu. Kadıköy 8. İcra Müdürlüğü'nün yazılı emriyle başlatılan icra için 28 Temmuz 2009 tarihinde Hilmi-Nur Serter çiftinin evine giden icra memurları ile alacaklı avukatı, evde kimse olmadığı için eli boş döndü. 15.09.2009 tarihinde ikinci kez Serterlerin kapısını çalan icra memurlarıyla alacaklı avukatı, yine evde kimseyi bulamadı. Anahtarın apartman kapıcısında olduğunu öğrenen Avukat Mahmut Kılınç, kapıyı açtırdı ve evdeki kayda değer bütün eşyaları haczettirdi.

DEĞERLİ TABLOLAR, YATAK ODASI, TV, BİLGİSAYAR, FAKS, KLİMA...

Nur-Hilmi Serter çiftinin evinde haczedilen eşyalar şöyle: “Toplam 4 parça bilgisayar, faks, buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, televizyon, klima, yatak odası takımı, yemek odası takımı, koltuk takımı ile iki adet resimli tablo.” Haczedilen eşyaların değerlerini de tutanağa geçiren haciz memurları, iki tabloya değer biçemedi ve bilirkişi tarafından değer tespiti yapılması gerektiğini tutanağa geçirdi.

EŞİNİN BORCUNU HÜKÜMETE BAĞLADI

Vakit'in ulaştığı CHP'li Nur Serter, eşinin borcunu ödeyememesini de hükümete bağladı. “Memleketi bu hale getirenler utansın” diyen Serter, “Hilmi beyin ticari işleri iyi gitmiyor. Zor durumda olduğu için bu senedi ödeyemedi. Bir yerden alacağı var, onu tahsil ederse borcunu ödeyecek” şeklinde konuştu. Vakit

Etiketler :