"İktidarın gündemi milletten ayrı"

"İktidarın gündemi milletten ayrı"

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu İstanbul'da konuştu

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, milletin gündemi ile iktidarın gündeminin ayrı olduğunu ifade ederek, milletin özgürlük, güvenlik ve refah istediğini, iktidarın ise atlantik ötesinden hazırlanmış projelerle uğraştığını söyledi.

Partisinin İstanbul İl Başkanlığınca düzenlenen ''İstanbul'dan İktidara Yürüyüş ve İstanbul İl Yönetimi Tanıtımı'' programına katılan Topçu, burada yaptığı konuşmada Türkiye'nin, Cumhuriyet tarihinin en kritik dönemlerini yaşadığını ileri sürdü.

Topçu, yapılacak ilk genel seçimlerde milletin bu iktidara son vereceğini ve BBP kadrolarını iktidara taşıyacağını savundu.

Türkiye'nin Atlantik ötesinden hazırlanmış projelerle yönetilmeye çalışıldığını öne süren Topçu, ''Milletin gündemi ayrı, iktidarın gündemi ayrı. Hükümetin gündemi, Atlantik ötesinden hazırlanmış projeleri, alelacele, dağ kaçkını eşkiya sürüsünü elinden sıkarak uygulamaya koymak. Ama öbür taraftan milletin 3 tane ana meselesi var. Millet, 'güvenliğim, özgürlüğüm, refahım' diyor'' dedi.

Eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefat ettiği helikopter kazasına da değinen Topçu, kazanın üzerinden 6 ayı aşkın bir süre geçtiğini hatırlatarak, o günden bugüne hukukun içerisinde kalarak kanuni haklarını takip ettiklerini anlattı.

Yalçın Topçu, kazayla ilgili tespitlerini hem adalete hem devletin zirvesinden başlayarak, ana muhalefet partisine diğer partilere, yeni seçilen Meclis Başkanı'na teslim ettiklerini dile getirerek, şöyle devam etti:

''Ben bu olaya, başından itibaren, birileri gibi 'kaza' demedim, 'suikast' demedim. 'Şahadet süreci' dedim. Ve hukuk içerisinde milletin geleceğini, devletin kar altında kalan itibarını aramaya çalışıyoruz. Biz kan davası peşinde değiliz. Biz milletin davasını arıyoruz. Buradan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e bir kere daha sesleniyorum. Size bir kere soruyorum: O helikopter niye uçtu? Ne bekliyorsunuz? O helikoptere nasıl ruhsat verildiğini bilmek istiyorum?''

BBP Genel Başkanı Topçu, kazayla ilgili tespit ettikleri konuları Meclis Başkanı'na da anlattığını dile getirerek, ''4 tane dağ kaçkınının hukuku yerine, hem Muhsin Yazıcıoğlu'nun hukukunu hem de devletin kar altında kalan itibarını kurtarın'' dediğini aktardı.

Bu arada, programda Yazıcıoğlu'nun hayatını anlatan bir sinevizyon gösterisi sunuldu. Ayrıca, Yazıcıoğlu'nun fotoğrafı en ön sırada Yalçın Topçu'nun yanındaki koltuğa yerleştirildi.

Etiketler :