İlber Ortaylı'dan Ekmeleddin İhsanoğlu'na tepki

İlber Ortaylı'dan Ekmeleddin İhsanoğlu'na tepki

Mısır'daki darbeye beklenen tepkiyi göstermeyen İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri'ne bir eleştiri de Ortaylı'dan

Mısır'da Mursi'nin devrilerek Müslüman Kardeşler'e karşı katliam yapılmasıyla devam eden darbeye beklenen tepkiyi gösteremeyen İslam İşbirliği Teşkilatı'nın Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu'na yönelik tepkiler devam ediyor.

AK PARTİ'DEN SONRA ORTAYLI DA TEPKİLİ

AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın verdiği "Hollanda kadar olamadınız" tepkisinin ardından tarihçi İlber Ortaylı da İhsanoğlu'nu hedef aldı.  

"HA BAN KI-MOON HA İHSANOĞLU"

Yeni Şafak'tan Mustafa Kadir Çelik'in haberine göre, Prof. Dr. İlber Ortaylı, "O sadece bir memur. Ban Ki-Moon kendisi olarak konuşamadığı gibi İhsanoğlu da kendisi olarak konuşamaz. Her şey teşkilat heyetinde bitiyor. İslam İşbirliği Teşkilatı korkunç bir dökülme yaşıyor. Toparlanması lazım" diye konuştu.

ARABİSTAN'IN DESTEĞİ UNUTULMAMALI

Uluslararası İlişkiler Uzmanı Doç. Dr. Beril Dedeoğlu ise İhsanoğlu'nun kişisel çabalarının teşkilat yönetiminin baskısından dolayı etkisiz kaldığını savundu. Dedeoğlu, "Suudi Arabistan'ın teşkilat üyelerine yaptığı finansman desteğini göz önüne almak zorundayız. Bu durumda teşkilat üyesi devletlerin Mısır'da yapılan katliamlara karşı ortak bir zeminde buluşması beklenemez. İhsanoğlu'nun bir şey yapabileceğini zannetmiyorum. Örgütün yaptırım gücü yok. Tepki gelse bile cunta yönetimine bir etki etmeyecek" ifadelerini kullandı. 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.