İletişimcilere İş İmkanı

İletişimcilere İş İmkanı

İletişim fakültesi mezunları da BTK'da uzman yardımcısı olabilecek.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) ''Meslek Personeli Sınav, Görev, Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'', Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, uzman yardımcılığına giriş sınavına iletişim fakültelerinden mezun olanlar da başvuracak. Giriş sınavının yazılı aşamasının yapıldığı tarihte 30 olarak belirlenen yaş sınırı da 35'e yükseltildi.

Yönetmelikle ayrıca, BTK Telekomünikasyon Kurumu Personel Yönetmeliği de yürürlükten kaldırıldı.

PTT personel yönetmeliğinde de değişiklik
''PTT Genel Müdürlüğü Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'' de Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

Buna göre, fakülte veya yüksekokulların mühendis veya mimarlık bölümlerinden mezun olmak kaydıyla teknik uzman veya teknik amir olarak en az 2 yıl toplamda en az 8 yıl hizmeti bulunan çalışanlar, grup başmühendisi olarak atanabilecek.

Mevcut uygulamada, başmühendis pozisyonuna atanabilmek için fakülte veya yüksekokulların mühendis veya mimarlık bölümlerinden mezun olmak kaydıyla teknik uzman veya teknik amir olarak 2 yıl çalışmış olma şartı aranıyordu.

Yönetmelikte geçen Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı ibaresi de Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı olarak değiştirildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.