Ilıcak'tan Erdoğan'ı terleten sorusu

Ilıcak'tan Erdoğan'ı terleten sorusu

Erdoğan bu kez TV 8 ekranlarındaydı. Programda en dikkat çekici bölüm Nazlı Ilıcak'ın Erdoğan'a genel af konusunda sordukları oldu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ekrandaki referandum turları sürüyor. Erdoğan bu kez TV 8 ekranlarında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sabah yazarı Nazlı Ilıcak ile gazeteci Haluk Şahin ve Erkan Tan Başbakan'la gündemi tartıştı.

Programda en dikkat çekici bölüm Nazlı Ilıcak'ın Erdoğan'a genel af konusunda sordukları oldu. Ilıcak, siyasetin meydanlarda millyetçilik yarışına girdiği bir süreçte sorulması pek de kolay olmayan bir soru yöneltti Erdoğan'a.  Sabah yazarı 'hem demokratik açılım yapıp dağdakileri indireceğim diyorsunuz hem de genel af için kıyameti kopartıyorsunuz.' manasındaki değerlendirmesiyle Erdoğan'a gecenin en zor sorusunu sordu.
 
Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı genel af tartışmasını hatırlatan Nazlı ılıcak Erdoğan'a bu konudaki tavrlarının fazla katı olup olmadığını sordu. Ilıcak Başbakan'a "Netice itibariyle siz Diyarbakır'daki o eski konuşmanızda her şeyi adım adım düşüneceğiz demiştiniz. Bir yandan Kandil'i boşaltacağız, dağdakileri indireceğiz diyoruz ama herhalde kimse hapsedilmek üzere gelmez. Bu tasavvurlar meydanlardaki bu çekişme yüzünden ortadan kalkmıyor mu? Biraz ona üzülüyorum ben." diye sordu.

Erdoğan, Ilıcak'ın sorusuna meydanlarda söylediklerini tekrarlayarak cevap verdi: "Büyük bir bilgi kirliliği ve kara propaganda var. Bir defa başbakan olarak edğil vatandaş olarak yakınım şehit olsa benim adıma birinin bunu affetmesine izin vermem yaşadığım sürece de affetmem. 7 bin şehit ve yakınları var. Siz bunların katilleri olarak bilinenleri affedebilir misiniz? Katilleri affetmek başka şey terörün içinde yer almak başka şey. Devlet kendine karşı suç işlemiş olanları affedebilir. Ama katili affedemez, ben etmem."

Başbakan'ın verdiği yanıttdan tatmin olmayan Ilıcak araya girdi ve 'Peki bir çözüm olarak silah bırakılsa' dedi. Başbakan, 'o ayrı şey, af ayrı şey' deyince Ilıcak Başbakan öyle bir şey söylemediyse de 'Ele başlarına af yok diyorsunuz yani.' diyerek tartışmayı sonuçlandırdı.

İşte o anlar:


Etiketler :