İmam Hatiplilerin 'Meçhul Kahraman' belgeseli

İmam Hatiplilerin 'Meçhul Kahraman' belgeseli

İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) tarafından hazırlanan ''Bir Neslin Ardındaki Meçhul Kahraman'' belgeselinin galası, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda yapıldı.

 İmam Hatip Okullarının kuruluşunun 61, Celaleddin Ökten'in vefatının 51. yıl dönümü dolayısıyla İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) tarafından hazırlanan ''Bir Neslin Ardındaki Meçhul Kahraman'' belgeselinin galası, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda yapıldı.

Yapımcılığını Fatma Aydın Ataş, yönetmenliğini Tülay Gökçimen ve Rabia Serap Arvas'ın üstlendiği belgeselin galasında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın telgrafı okundu. Erdoğan telgrafında, ''İmam hatip okullarının kuruluş yıl dönümü ve kurucu kahramanı Mahmut Celaleddin Ökten'i anma programına nazik davetiniz için teşekkür ederim. İlim irfan sahibi büyük bilgin Ökten'i saygı ve rahmetle anıyor, imam hatip okullarının 61 yılına ulaşmasının gururunu sizinle paylaşıyor, katılan tüm davetlilere selamlarımı sunuyorum'' ifadesine yer verdi.

Galada konuşan İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) Başkanı Hüseyin Korkut, imam hatip okullarının kurucusu olan Celaleddin Ökten'in okulların plan ve programını, devrin Milli Eğitim Bakanı Tevfik İleri'ye kabul ettirdiğini anımsattı.

Celaleddin Ökten'in oğlu Prof. Dr. Sadettin Ökten de ''Babam ile geçirdiğim 19 yıl süresince çok şey öğrenmişimdir. Onun terbiyesiyle bu günlere geldim. Osmanlı medeniyetiyle yoğrulmuş, her sahada kendini geliştirmiş, garbı da anlamış ve anlatmış bir şahsiyetti. Cumhuriyet döneminde yaşamış büyük bir bilgin ve düşünce adamıdır'' dedi.

Prof. Dr. Ökten, babasının karizmatik kişiliği ve ilmi sayesinde ''Celal Hoca'' olarak şöhret kazandığını da söyledi.

Galaya Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürü Hüseyin Öztürk, Türkiye'nin ilk imam hatip okulu mezunlarından Osman Nuri Alpay'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

''Bir Neslin Ardındaki Meçhul Kahraman'' belgeseli, imam hatip liselerinde izletilecek.

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum