İmam Hatiplere olan ilgi artıyor

İmam Hatiplere olan ilgi artıyor

İmam Hatip Liseleri’ne olan ilgi artıyor. Kurulduğu günden yana çok sayıda ilim ve siyaset adamı yetiştiren İmam Hatipler, bütün kapatılma girişimlerine karşın güçlenerek yoluna devam ediyor.

İmam Hatip Liseleri’ne olan ilgi artıyor. Kurulduğu günden yana çok sayıda ilim ve siyaset adamı yetiştiren İmam Hatipler, bütün kapatılma girişimlerine karşın güçlenerek yoluna devam ediyor.

28 Şubat sürecinin ardından orta kısımları kapatılan ve katsayı adaletsizliğiyle önü kesilmeye çalışılan İmam Hatipler, halkı sahiplenmesiyle bu sıkıntılı günleri geride bıraktı. Yıllar önce atılan İmam Hatip tohumu bugün yurdun dört bir tarafında yeşeriyor.

Önleri kesilen ve kapatılmaya çalışılan İmam Hatip Liseleri, katsayı adaletsizliğine rağmen Öğrenci Yerleştirme Sınavı’nda derecelere giren başarılı öğrenciler yetiştirdi. Katsayı adaletsizliğinin olduğu dönemleri artık geride bırakan ve bu adaletsizliğin kaldırılması ile birlikte yeniden eski günlerine dönen İmam Hatip Liseleri büyük talep görüyor.

Artık katsayı engeli yok

Kız, erkek 250 bin öğrenciye eğitim veren İmam Hatip Liseleri’nin önünün açık olduğunu dile getiren ÖNDER Genel Başkanı Dr. Hüseyin Korkut, “Katsayı uygulaması gerçekten bu okullar için büyük sıkıntı idi. Ama çok şükür o günleri geride bıraktık. Gerek katsayının kaldırılması gerekse, Milli Eğitim Bakanlığı’nın alan uygulaması ile İmam Hatip Liseleri de diğer düz liseler gibi eşit kulvarlarda sınavlara girme hakkı kazandı. Alanlar arası geçişin alabildiğine genişlemesiyle birlikte, mevcut katsayının bir anlamı kalmadı” dedi.

Velilere çağrı

Seviye Belirleme Sınavı sonrasında tercihlerin yapıldığı bugünlerde velilere çağrıda bulanan Korkut, “Çocuklarına güvenli ve nitelikli eğitim yuvası arayan velileri çocuklarını İmam Hatip Liselerine vermeye çağırıyorum.  Kaliteli eğitimin verildiği bu okullarımızda göz bebeğimiz olan çocuklarımızı manevi ve milli değerlere ve başarılı çocuklar olarak yetiştirelim” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.