İmam-Hatipliler Kararını Açıkladı

İmam-Hatipliler Kararını Açıkladı

12 Eylül referandumuna az bir süre kalmışken Türkiye’nin her kesiminden referandum kararı ile ilgili açıklamalar gelmeye devam ediyor. İmam-Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) genel merkezlerinde yaptığı bir basın toplantısıyla İmam-Hat

İstanbul ve Anadolu’dan imam hatip lisesi mezun dernek temsilcilerinin ve İstanbul Okul Aile Platformu’nun katıldığı ve 200 derneğin ortak açıklamasının yapıldığı toplantıda ÖNDER Genel Başkanı Hüseyin Korkut basına açıklamalarda bulundu. 52 yıllık bir STK olan ÖNDER’in 28 Şubat sürecinde nasıl halkın faydasına olan bir mücadeler sürdürdüyse, milletin ilk defa kendi anayasası hakkında söz söylediği anayasa düzenlemesinde de halkın faydasını gözeteceğini söyleyen Korkut, imam-hatiplilerin referandumda EVET diyeceğini açıkladı. Millet iradesi üzerindeki vesayetin kalkmasına kapı aralayacak anayasa düzenlemesinin bir siyasi partinin meselesi değil ülke sorunlarına duyarlı her vatandaşın meselesi olduğunu söyleyen Korkut, “28 Şubat sürecinden bu yana temel sorunları aşmak için mücadele ediyoruz, bu referandum bunun için bir fırsattır” dedi.

 İHL’lerin askeri okul ve polis akademilerine hala alınmadığını hatırlatan Korkut, anayasa düzenlemesinin bu anlamda bir gelişme olduğunu belirtti. Korkut sözlerine şöyle devam etti; “İçinden geçtiğimiz bu sürecin bizleri, temsil ettiğimiz İmam Hatip camiasını doğrudan ilgilendiren farklı katsayı uygulaması, 8 yıllık kesintisiz eğitim ve başörtüsü sorunu gibi temel hak ve özgürlükleri kısıtlayıcı uygulamaların sona erdirilmesi için gereken demokratik zemine bir adım daha yaklaştıracağını ümit ediyoruz. ÖNDER olarak 200 mezun derneği ile birlikte 12 Eylül 2010’da yapılacak olan referandumu desteklediğimiz gibi milletimizin birliği, huzuru ve refahı adına atılacak bundan sonraki adımların da destekçisi olacağız.”

“CHP’nin Kafası Karışık”

Korkut, toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin başörtü konusunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Biz Çözeriz” deyip ardından bilboardlarda başörtüyü rahibe kıyafeti olarak tanımlasını nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine Korkut, “bu mesele en çok bizim meselemiz. Siyasilerin bu günlerde bu meseleye eğilmesi önemli. Ancak CHP’nin galiba kafası karışık. Meclis iradesiyle yapılan bir başörtüsü düzenlemesini Anayasa Mahkemesine götürüp onlar iptal ettirdi. Bilboardlardaki o ifadeler de kafalarının karışık olduğunu gösteriyor. O yüzden tedirginiz. Acaba CHP başörtülüler için bir üniforma tanımımı yapacak anlamış değiliz. Tek bir gerçek var ki artık başörtüsü konusunda da, diğer konularda da siyasilerin mazeretlerini kabul etmiyoruz.

Etiketler :