İmama suikastın nedeni belli oldu

İmama suikastın nedeni belli oldu

Sabah ezanını okumak için camiye giderken acımasızca katledilen İmam Aziz Tan'a düzenlenen suikastın nedeni belli oldu.

3 PKK'lıdan biri herşeyi itiraf etti. Hakkâri'de geçen sene öldürülen imam Aziz Tan cinayetiyle ilgili iddianame mahkemece kabul edildi.

PKK'lılar Tan'ı çocukları okula yönlendirdiği ve örgüte katılımı engellediği için öldürmüş. Özel Yetkili Van Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'nin İmam Aziz Tan'ın 23 Ağustos 2010'da sabah ezanını okumak üzere Hakkâri Pehlivan Mahallesi'ndeki evinden, görev yaptığı Hacı Sait Camisi'ne giderken silahlı saldırıda öldürülmesiyle ilgili olarak hazırladığı iddianame, Van 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Tutuklu üç sanığın bulunduğu davanın iddianamesinde, sanık Murat Ertunç'un itirafları dikkat çekti.



CİNAYETTEN 6 GÜN SONRA YAKALANDI

KapatılanDTPHakkâri il teşkilâtının birçok faaliyetine katıldığını, PKK'nın gençlik yapılanmasında aktif olarak yer aldığını itiraf eden Ertunç, PKK'nın imam Tan ve 4 arkadaşı hakkında infaz kararı almasının ardından Hakkârili “Dilşad” kod adlı örgüt üyesi ile ismini bilmediği başka bir örgüt üyesinin imam Aziz Tan'ı öldürdüğünü belirtti. Teröristlerin imamı öldürme eylemlerinde tutuklu sanıklardan İsmet Faruk'un keşif yaptığını, yardım ve yataklık ettiğini ifade eden Ertunç, “Eylemi gerçekleştiren Dilşad kod adlı örgüt mensubuna ‘imamdan ne istediniz' diye sorduğumda, imamın Hakkâri'de yaşayan gençleri sokak eylemlerinden uzaklaştırdığı, camiye gelen gençlere taş atmamaları, okumaları gerektiği, örgütten uzak durmaları gibi öğütler verdiği için bu eylemi yaptıklarını söyledi.

Dilşad kod adlı örgüt mensubu, olay gecesi teravih namazında, Aziz Tan'ın imamı olduğu camide cemaatin arasında namaz kılıyormuş gibi abdestsiz şekilde hareket ettiğini bana anlattı” dedi. PKK'ya yakıninternetsitelerinde hedef gösterilen imam Aziz Tan'ın öldürülmesinden 6 gün sonra polise gelen bir ihbar cinayetin faillerini ortaya çıkarmıştı. İhbar üzerine arabası aranan Murat Ertunç çok sayıda patlayıcı ve patlayıcı yapımında kullanılanmalzemeyle yakalanmıştı. Ertunç ifadesinde PKK'nın Botan grubuyla bağlantılı olduğunu ve patlayıcı yapımı hakkında eğitim aldığını itiraf etmişti.

PKK'nın berberi çıktı

Orhan Engin, Murat Ertunç ve İsmet Faruk davanın tutuklu 3 sanığı. İsmet Faruk Tan'ın öldürülmesi için keşif yaparken, Orhan Engin dağ kadrosuyla bağlantıyı sağlamış. Ertunç ile Hakkâri kırsalındaki PKK kamplarına giden Orhan Engin, örgüt mensuplarının saç tıraşlarını da yapmış.

Bugün

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.