İmamlardan IŞİD’e Tepki

İmamlardan IŞİD’e Tepki

Hakkari İmamlar Derneği Başkanı Yasin Aşkan, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün saldırılarını sert bir dille eleştirerek, IŞİD’in Kürt halkının kanında boğulacağını söyledi.

Hacı Sait Camii önünde yapılan basın açıklamasında konuşan Hakkari İmamlar Derneği Başkanı Yasin Aşkan, IŞİD’n dünyanın dört bir yanında toplanıp bir araya gelen leş kargaları olduğunu söyledi.

Kürt halkı üzerinde sinsi oyunlar, akıl almaz vahşetler ve planlar uygulandığını savunan Aşkan, IŞİD çetelerinin Ortadoğu halklarının kalplerine bir hançer gibi saplandığını belirtti. IŞİD’in ırk, dil, din ve mezhep ayırımı yapmadan; kadın, çoluk-çocuk, yaşlı, hasta demeden, dünyada eşi ve benzeri görülmemiş bir vahşet uyguladığını ifade eden Aşkan, bu çetelerin özellikle Kürt halkını yok etmek için mücadele ettiğini kaydetti.

Kendisine itaat etmeyen masum ve mazlum insanları ateşten hendeklerin içine atan Roma cellatlarının IŞİD’in şahsında Ortadoğu’da sahneye çıktığını belirten Aşkan, “İnsanlar yine canlı canlı çukurlara atılmakta, kendilerine itaat etmeyenler İslam dini adı altında zulme uğramaktadır. Vahşice katliamlar yapılmaktadır.

Bakara suresinin 256. ayetinde düşüncesi ne olursa olsun kimsenin zorla Müslüman yapılamayacağı, dinde zorlama olmadığı açıkça belirtilmiştir. Hz. Muhammed’de (S.A.V.) savaşlarda çocuklara, kadınlara, yaşlılara ve mabetlere dokunulamayacağını emretmiştir. Bu emirleri görmezden gelen Roma celladı IŞİD’in İslamiyet’le hiçbir alakası yoktur” dedi.

Kürt halkının Şengal ve Kobani’yi hedef seçen IŞİD’e asla teslim olmayacağını hatırlatmak istediklerini belirten Aşkan, Kürt halkının direnişinin zaferle sonuçlanacağını söyledi. Dünyanın, Kobani’ye var gücü ile saldıran IŞİD’in vahşetine sessiz kaldığını ve saldırıları bir film izler gibi izlediğini ifade eden Aşkan, yerlerinden, yurtlarından olan binlerce Kürt’ün yaşadığı trajediyi görmemezlikten gelenlerin utanması gerektiğini kaydetti.

IŞİD ve onların destekçilerinin döktükleri Kürt kanında boğulmaya mahkum olduğunu belirten Aşkan, “Hakkarili imamlar olarak; IŞİD’in İslam maskesi altında Kürtlere yönelik saldırılarını lanetliyor, Kobani, Şengal ve Rojava’da sergilenen direnişi selamlıyoruz” diyerek açıklamasını bitirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.