İmamoğlu, Elazığ'da İstanbul Büyükşehir Belediyesinin yaptırdığı okulun inşaatını inceledi:

İmamoğlu, Elazığ'da İstanbul Büyükşehir Belediyesinin yaptırdığı okulun inşaatını inceledi:

"Okulun inşaatı yüzde 50 seviyesine geldi diyebilirim. Yapılan okul, İstanbul halkının Elazığ'a hediyesi olacak"

ELAZIĞ (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Elazığ'da İBB tarafından yaptırılan okulun inşaatında incelemelerde bulundu.

Eşi Dilek İmamoğlu ile kente gelen İmamoğlu, bir otelde düzenlenen kahvaltıda partililer ve basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Daha sonra İBB tarafından yaptırılan, geçen yıl temeli atılan Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin inşaatında inceleme yapan İmamoğlu, çalışmalarda gelinen aşamayla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

İmamoğlu, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Elazığ için kıymetli olan meslek lisesinin inşaatını incelemek için kente geldiğini söyledi.

Elazığ'da 2020 yılında meydana gelen deprem nedeniyle kente geldiğinde, CHP Elazığ milletvekili Gürsel Erol'un sunduğu okul yapma teklifini olumlu karşıladıklarını ifade eden İmamoğlu, İstanbul halkı adına Elazığ'da güzel bir lisenin yapıldığını belirtti. İmamoğlu, "Ülkemizde en çok ihtiyaç duyulan okul tipi diyebiliriz çünkü meslek elemanı yetiştiriyor. Bu bağlamda okulun teklifini bize getirdi, biz de kabul ettik. Ardından bu okul ile ilgili bir proje süreci başlattık. Şu anda gördüğünüz bu okulun bir başka örneği yok. Bu bir tip proje değil. Çok kıymetli bir mimarımızın çalışması." dedi.

İBB Meclisinin oy birliğiyle aldığı karar ile okulun yapımına başladıklarını anlatan İmamoğlu, ihalesi yapıldıktan sonra geçen yıl eylül ayında temelini attıklarını belirtti.

Bölgede 6 Şubat'a yaşanan depremlerden sonra okulun inşaatına da bir süre ara verildiğini dile getiren İmamoğlu, şöyle konuştu:

"Okulun inşaatı yüzde 50 seviyesine geldi diyebilirim. Arkadaşlarımızın 'Önümüzdeki eğitim döneminde okulun bir bölümünü hizmete sokabilir miyiz?' diye çabası var. Olamazsa da önümüzdeki yaz, iç tefrişatıyla birlikte Elazığ'ımızda pırıl pırıl Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi hazırlığı yapılmış bir şekilde hizmete alınacak. Gurur duyuyoruz. Bu lisenin çok özel mimarisiyle de Elazığ'a değer katacağına inanıyoruz. Okul, 40'a yakın derslik, 30'un üstünde atölye, kapalı spor salonundan konferans salonuna kadar sadece bir okul değil bir eğitim kampüsü gibi çok kıymetli hizmetler verebilecek. Yapılan okul İstanbul halkının Elazığ'a hediyesi olacak."

Bir gazetecinin, bugün Tunceli'ye gerçekleştireceği ziyaretine ilişkin sorusu üzerine İmamoğlu, bunun bir protokol ziyareti olmadığını, hem turistik hem de kenti tanımak için Tunceli'ye gideceklerini söyledi.

İmamoğlu, şöyle devam etti:

"Birkaç ilçesini görmeyi, bazı inanç merkezlerini ziyaret etmeyi planlıyoruz. Şehrimizi, bütün ülkemizi iyi öğrenmek ve ülkemizin her noktasında hangi hassasiyetlerle insanlarımızın hangi duygularına nasıl hizmet edilmesi gerektiği konusunda da deneyimleniyoruz. Bir hafta 10 gün sonra da Hacıbektaş'ta olacağım. Bir iki hafta sonra Eceabat'ta Çanakkale şehitlerinin olduğu o önemli merkezde yine çok özenli bir meydanı bitirmiş olacağız, oranın ziyaretini yapacağım."

- "Planlama yapsaydık zevkle Genel Başkanımız ile gelir, gezerdik"

Bir gazetecinin "Protokol ziyareti değil dediniz ama Tunceli olunca akıllara Sayın Genel Başkan da geliyor. Onun da memleketi, gözler onu da arıyordu sizinle beraber bu ziyarette." diyerek düşüncesini sorması üzerine İmamoğlu, bir planlama yapmadıklarını belirtti.

İmamoğlu, "Planlama yapsaydık zevkle Genel Başkanımız ile gelir, gezerdik ama Genel Başkanımızın memleketi Nazımiye'ye de uğrayacağım. Orada da konukevini bitirmiştik. Onu da ziyaret edeceğiz. Nazımiye'yi de daha iyi tanıyacağız. Oradan sevgilerimizi ve saygılarımızı da Sayın Genel Başkanımız ile paylaşacağız." dedi.

Bir gazetecinin "Sahaya dönmekle ilgili yorumlar yapılıyordu, ziyaretinizle ilgili. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?" sorusunu ise İmamoğlu şöyle yanıtladı:

"Sahadan hiç çıkmadık ki hep sahadayız. 14 yıldır sahada olmadığım saniyem yok. Vatandaşın arasında olmasam huzursuz olurum. Toplumdan, vatandaştan uzak olan hiç kimse başarı elde edemez."

İmamoğlu, Elazığ'da İstanbul Büyükşehir Belediyesinin yaptırdığı okulun inşaatını inceledi:

İmamoğlu, Elazığ'da İstanbul Büyükşehir Belediyesinin yaptırdığı okulun inşaatını inceledi:

İmamoğlu, Elazığ'da İstanbul Büyükşehir Belediyesinin yaptırdığı okulun inşaatını inceledi:

İmamoğlu, Elazığ'da İstanbul Büyükşehir Belediyesinin yaptırdığı okulun inşaatını inceledi:

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.