IMF protestocuları durulmuyor !

IMF protestocuları durulmuyor !

IMF protestocusu yaklaşık 200 kişilik grup, işyerlerinin camlarını kırarak Mecidiyeköy'de E-5'e çıktı.

GÖSTERİCİLER OKMEYDANI'NA DOĞRU İLERLİYOR

VALİ GÜLER: BUGÜNKÜ OLAYLARDA 25 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

IMF protestocuları Şişli'de 10'DAN FAZLA bankaya molotof attı

İstanbul'da devam eden IMF-Dünya Bankası toplantılarını protesto etmek için Şişli Kurtuluş Caddesi'ne çıkan Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) üyesi eylemciler, cadde üzerindeki 10'dan fazla bankaya molotof attı. Ara sokaklardaki araçlara zarar veren eylemcilere bazı vatandaşlar evlerinin penceresinden tepki gösterdi. Sabah saatlerinde ara sokaklardan Kurtuluş Caddesi'ne çıkan SDP üyesi yüzleri maskeli yaklaşık 50 kişi, caddede bulunan birçok bankaya molotof attı. Molotof isabet eden banka ATM'leri alev alev yandı. Eylemciler bazı firmalara ait motorsıkletleri de tahrip etti. Daha sonra ara sokaklara giren eylemciler, park halindeki birkaç araca da zarar verdi. Evlerinin penceresinden olayları izleyen bazı vatandaşlar ise protestoculara tepki gösterdi.

Biber gazından etkilenen basın mensubuna polis yardımı

Şişli'de, olaylı IMF protestolarını takip eden ve biber gazından etkilenen bir basın mensubuna Çevik Kuvvet polisi yardım etti. Polis, basın mensubunun yüzüne su serpti. Ara sokaklarda tekrar toplanan eylemciler polise taş yağdırdı. Ergenekon Caddesi'nde toplanan çok sayıda gösterici, kongre vadisine yürümek istedi. Polis, grubun yürüyüşüne izin vermedi. Bunun üzerine eylemciler polise taş atarak saldırdı. Polis de eylemcileri gaz bombası ile dağıttı. Ara sokaklarda tekrar toplanan eylemciler polise taş yağdırdı. Bu arada gazdan etkilenen bir basın mensubuna Çevik Kuvvet polisi yardım etti. Polis, basın mensubunun yüzüne su serperek eliyle yüzüne dokunmamasını istedi. Bölgedeki gerginlik sürüyor.

IMF'yi protesto için toplanan 10 kişi gözaltına alındı

Şişli'de IMF toplantılarını protesto amacıyla toplanan gruba polis müdahale etti. Gruptaki 10 kişi yaka paça gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. IMF toplantılarını protestolar sürüyor. Toplantıların gerçekleştiği Şişli ve çevresinde geniş güvenlik önlemi alan polis, göstericilere anında müdahale ediyor. Agos Gazetesi yanındaki Şafak Sokak'ta toplanan gruba polis müdahale etti: Çevik kuvvet polisi, gruptaki 10 kişiyi yaka paça gözaltına aldı. Şahıslar, araca bindirilerek polis merkezine götürüldü.


Etiketler :