Beni En İyi Sen Anlarsın

Beni En İyi Sen Anlarsın

İnsan ve Medeniyet Hareketi (İMH) bünyesinde faaliyet gösteren hanımlar, ülkelerinde yaşanan savaş dolayısıyla hicret etmek zorunda kalan hemcinslerine destek kampanyası başlattı.

Tut Elinden Mazlumun” sloganıyla yola çıkan tüm Türkiye genelinde faaliyet gösteren İMH’li Hanımlar, Kilis ve Hatay’da yaşayan Suriyeli kadınların ve çocukların acil ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor.

20 Mart 2017 tarihine kadar toplanacak ayni ve nakdi yardımlar İMH’li hanımlar tarafından Kilis ve Hatay’daki hemcinslerine teslim edilecek.

Konu ile ilgili bilgi veren İMH Hanımlar Birimi Başkanı Meryem Terzi şunları söyledi: “Tüm dünyanın bildiği gibi Türkiye en çok Suriyeli muhacir misafir eden ülke. Misafirlerimizin ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı olmayı görev kabul ediyoruz. Biz İnsan ve Medeniyet Hareketi çatısı altında bulunan kadınlar, Suriyeli kadınların ihtiyaçlarını ve sorunlarını tahmin edebiliyor, onları anlayabiliyoruz. Bu zor günlerde Hatay ve Kilis’te ikamet eden Suriyeli hanımları ziyaret etmek ve onlara bölgeden gelen bilgiler doğrultusunda en çok ihtiyaç duydukları malzemeleri ulaştırmak istedik.

Hijyen Paketi Önemli İhtiyaç
Bir kadının en önemli ihtiyacı hijyen paketleri. İçinde hijyenik kadın bağı, el kremi, sabun, şampuan gibi kadına özel malzemelerin bulunduğu paketler oluşturmayı hedefliyoruz. 

Tesettür Giyim ve Hanımların özel ihtiyaçları Öncelikli
Bölgede arkadaşlarımızın tespit ettiği önemli eksiklerden biri tesettür giysi ve çamaşır. Suriyeli hanımların talebi bu yönde. Biz de elimizden gelen desteği vererek kardeşlerimize ferace, tayt, çorap, iç çamaşırı ve muhtelif kadın ve çocuk giysileri götüreceğiz. Üreticilerin, toptancıların ve mağaza sahiplerinin bu anlamda desteklerini bekliyoruz. 

Çocuklara Özel
Bir annenin hayattaki tek önceliği evlatlarıdır. Suriyeli annelere, bebekleri için mama ve bebek bezleri de götüreceğiz. 

Yardım için
Projenin yardım organizasyonu kısmında İnsan Vakfı ile işbirliği yapıyoruz. Hayırseverler “Tut Elinden Mazlumun” projesine www.insanvakfi.org.tr adresinden online bağış yaparak, İnsan Vakfı hesap numaralarına havale – EFT yaparak ya da KADIN yazıp 1471’e SMS atarak bağış yapabilirler. 


Yola çıkarken söylediğimiz gibi kadının halinden en iyi kadınlar anlar, tüm hayırsever kadınlarımızı projeye katkıda bulunmaya davet ediyorum. Ayrıca tüm üretici, toptancı ve satıcılarımızdan da toplu malzeme bağışı desteklerini rica ediyoruz.” 

 

Kaynak:İnsan Vakfı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.