İngiliz Financial Times'ın yeni hedefi Adıyaman!

İngiliz Financial Times'ın yeni hedefi Adıyaman!

ngiliz Financial Times Türkiye'ye yönelik kara propagandasına devam ediyor. FT'nin Türkiye aleyhindeki yazılarının hedefinde bu kez Adıyaman vardı. FT'nin doğuda PKK'nın terör estirdiği illerden birini değil de, Terör örgütü PKK'nın barınamadığı Adıyaman'

 İngilizlerin operasyonel gazetesi Financial Times Türkiye'yi karalamaya devam ediyor. Türkiye'yi DAEŞ destekçisi gibi gösterme çabasına soyunan ve hemen hemen her gün Türkiye hakkında yalan haberler ve kara propagandalar yapan İngiliz FT, bu kez hedefine terör örgütü PKK'nın barınamadığı Adıyaman'ı hedefine aldı. Sanki DAEŞ'in Türkiye'deki merkezi gibi gösterilmeye çalışılan Adıyaman'ın hedefe konması manidar karşılandı. Tarikat ve cemaatlerin merkezi olarak bilinen Adıyaman'ı daha önce de HDP ve FETÖ hedefe koyarken, şimdi de İngiliz FT'nin hedefe koyması "Adıyaman üzerinden ne yapılmak isteniyor" sorularına neden oldu.

Geçtiğimiz günlerde İngiliz FT, "En ölümcül terör hücrelerini barındıran Kürt kenti" başlıklı yazısıyla Adıyaman'ı hedefe koydu. FT'nin bölgeye gönderdiğiPiotr Zalewski isimli muhabiri, kara propaganda içeren haberinde, Diyarbakır HDP mitingi bombacısı Orhan Gönder, Suruç bombacısı Şeyh Abdurrahman Alagöz ve kardeşi Ankara bombacısı Yunus Emre Alagöz'ün Adıyamanlı olduğunu belirterek DAEŞ tarafından eğitildiğini iddia etti.

İngiliz FT'nin konuşturduğu ve HDP'li olduğu anlaşılan Orhan Gönder'in amcasının oğlu olan Ercan Gönder, Orhan Gönder'in son zamanlarda davranışlarında bir değişiklik olduğu, ailesinden uzaklaştığı, yatak odasındaAfganistan ve Çeçenistan mücahitleriyle ilgili bir kitap bulduklarını,  son zamanlarda bir çay ocağına gittiğini ve orada bir grup insanla vakit geçirdiğini iddia etti. Ercan Gönder aynı zamanda Orhan Gönder'in kendisine Kobani'deki Kürtlere yardım etmemesi gerektiğini ve buna karşılık kendisinin öfkelendiğini söyledi.

PKK'ya yakınlığıyla bilinen İnsan Hakları Derneği'nin Adıyaman şubesi başkanı Osman Süzen'i de konuşturan İngiliz FT, Süzen'in Türkiye'nin son yıllardaki Suriye politikasını da eleştiri açıklamalarına da yer verdi.  Süzen'in Adıyaman'daki gençlerin radikalleştiğini iddia ederek, yetkili

Süzen'in açıklamasındaki "Söz konusu PKK olduğunda polisin büyük operasyonlar düzenlediğini insanların en ufak şeyler için hapse atıldıklarını görüyorsunuz. Ancak Adıyaman'da ne etkin bir soruşturma var, ne de herhangi bir gözaltı. Hiçbir şey yok" sözleriyle terör örgütü PKK'yı savunması ise dikkat çekti.

İşte Financial Times'ın o haberi:

SIRRI SÜREYYA ÖNDER'E GÖRE DEVLET TARİKATLERE TEŞVİK VERİYORMUŞ!

Kendisinin de Adıyamanlı olduğu bilinen Terör Örgütü PKK'nın siyasi temsilcisi olan HDP'nin Ankara vekili Sırrı Süreyya Önder'in de hedefi Adıyaman'dı. Adıyaman'daki tarikatleri ve cemaatleri hedefe koyan Önder, "Bölgedeki tarikatlar devlet himayesinde. Bu gladyo yapılanmaları 12 Eylül'den bu yana, sol hatta sosyal demokrat oluşumları, ona dönük kıpırdanmaları mübalaalı bir şekilde bastırdılar. Bölgedeki tarikat etkinliklerini de devlet bir anlamda teşvik etti" dedi.

Her sakallı ve sarıklıyı "IŞİD'çi" diye hedef gösteren parti olarak bilinen HDPvekili Önder, Adıyaman'dan 300'e yakın gencin DAEŞ'e katıldığını bunlardan 15'nin ailesinin kendisine ulaşıp yardım istediklerini, 120 civarında ailenin ise Emniyet'e bildirimde bulunduklarını iddia etti.

DAHA ÖNCE DE FETÖ MEDYASININ HEDEFİNDEYDİ

Paralel de HDP'yle birlikte Adıyaman için algı operasyonları yapmıştı. Adıyaman'a karşı DAEŞ üzerinden algı operasyonu yapan FETÖ'nün asıl amacının terör örgütü PKK'nın alanını daraltan ve militan kazanmasını engelleyen tarikat ve cemaatler olduğu öne sürülüyor. HDP ile aynı dili kullanan Paralel'in, Terör Örgütü'ne prim vermeyen Adıyaman'ı diline dolayarak algı operasyonu yapması manidar karşılanmıştı. 

İşte Paralel ve avanelerinin algı operasyonu yaptığı o haberler:

 Kaynak: Yeniakit.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.