İngiliz milletvekili: İsrail, ABD’ye taşınsın

İngiliz milletvekili: İsrail, ABD’ye taşınsın

İngiltere’de ana muhalefetteki İşçi Partisi milletvekillerinden Naz Şah’ın İsrail’in politikalarını Nazi sitemine benzetmesi ve “İsrail Filistin sorununa çözüm: İsrail, ABD’ye taşınsın” yazılı bir haritayı sosyal medya hesabından paylaşarak altına “Sorun

Naz Şah, milletvekili olmadan önce yayımladığı bu mesajlarından birinde İsrail’in Amerika’ya taşınması gerektiğini söylüyor.

BBC’de yer alan habere göre, Şah, yoğun eleştiri aldığı belirtilen Facebook mesajları nedeniyle özür diledi. Ancak parti yönetimi, hakkında başlatılan soruşturma tamamlanıncaya kadar Şah’ın parti üyeliğinin askıya alınmasına karar verdi.

ABD’nin 51’nci eyaleti

Başbakan David Cameron da Şah’ın üyeliğinin askıya alınmasını istemişti.

Şah 2014’teki Facebook mesajında içinde İsrail’i ABD’nin sınırları içinde gösteren İsrail Filistin sorununa çözüm: İsrail, ABD’ye taşınsın” yazılı bir harita paylaşmış, altına da “Sorun çözüldü” demişti.

Mesajda ABD’nin, 51’nci eyaleti olarak İsrail’i tümüyle alabilecek kadar çok toprağı olduğu, bu yolla Filistinlilerin “hayatlarını ve topraklarını” geri alabilecekleri yorumu yapılıyor.

İngiliz milletvekili, Amerikalıların İsrailleri hoş karşılayacaklarını, “taşınma masraflarının” ABD’nin İsrail’e yaptığı üç yıllık askeri yardımın tutarından daha az olacağını söylemişti.

‘Adolf Hitler’ benzetmesi yapmıştı

Şah bir başka mesajında İsrail’in politikalarını Nazi lideri Adolf Hitler’in politikalarına benzetmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.