İzlanda, İngiltere'yi Dağıttı

İzlanda, İngiltere'yi Dağıttı

EURO 2016 2. turda İzlanda, 1-0 geriye düşmesine rağmen İngiltere'yi 2-1 yenerek çeyrek finale yükseldi ve Fransa'nın rakibi oldu.

EURO 2016 son 16 turunun son maçında İngiltere ile İzlanda karşı karşıya geldi.

35 bin seyirci kapasiteli Nice Stadyumu'nda oynanan karşılaşma karşılıklı gollerle başladı. Henüz 4. dakikada penaltı vuruşu için topun başına geçen İngiltere kaptanı Wayne Rooney, hatasız bir şutla takımını 1-0 öne geçirdi.

CEVAP GECİKMEDİ

Güçlü rakibi karşısında maça adeta 1-0 yenik durumda başlayan İzlanda, moralini bozmadı ve 6. dakikada Ragnar Sigurdson'un bulduğu golle İngiltere'ye anında cevap verdi.

ŞAŞIRAN İNGİLİZLERE BİR DARBE DAHA

Attıkları gole sevinemeden kalesinde eşitlik golünü gören İngilizler, henüz bu anın şokunu atlatamadan 16. dakikada Sigthorsson'un golüyle 10 dakika içinde 2-1 yenik duruma düştü. Kalan 74 dakikada iki taraf da saygı duyulacak bir mücadele sergilerken, turu geçen taraf turnuvanın sürpriz ekibi İzlanda oldu.

HER MAÇINDA TARİH YAZDILAR

Futbol otoriteleri, Euro 2016 elemelerinde Türkiye'nin de yer aldığı A Grubu'nu ikinci sırada tamamlayarak tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonasına katılma başarısı gösteren İzlanda'ya, Fransa'da hemen hemen hiç şans tanımıyordu. Kuzey temsilcisi ise her maç ayrı bir tarih yazarak çeyrek finalde Fransa'nın rakibi oldu. Fransa - İzlanda çeyrek final maçı 3 Temmuz Pazar günü Türkiye saatiyle 22.00'de oynanacak.

ÜSKÜDAR'DAN AZ NÜFUSU VAR

323 bin nüfusa sahip İzlanda, İngiltere'yi kupanın dışına iterek tarihinde ilk kez çeyrek final gördü.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.