İngiltere'yi ayağa kaldıran skandal: 15 bin bebek yakıldı

İngiltere'yi ayağa kaldıran skandal: 15 bin bebek yakıldı

İngiltere'de ülkeyi ayağa kaldıran bir skandal ortaya çıktı. Dehşet veren olayda 2 yılda 15 bin 500 ölü doğan cenin hastanelerde enerji ihtiyacını karşılamak için yakıldı.

Channel 4 kanalında yayınlanan Dispatches programında, son iki yılda 15 bin 500 ceninin 27 hastane tarafından yakıldığına yer verildi. Kürtajla alınan ya da ölü doğan bebeklerin yakılma nedeninin ise enerji ihtiyacı olduğu iddia edildi. Bebeklerin diğer atıklarla beraber yakılırken, bazı hastanelerin bebek kalıntılarını enerji üretim merkezlerine gönderdiği belirlendi. Kanalın haberine göre Addenbrooke Hastanesi 797, Ipswich Hastanesi ise yaklaşık olarak bin 101 cenini enerji merkezlerinde yaktı.

AİLELERİN HABERİ YOK

Söz konusu enerji merkezlerinin hastanelerin ısınma ihtiyacını karşıladığı belirtildi. Ebeveynlerin Nazi dönemini andıran süreçle ilgili yeteri kadar bilgilendirilmediğinin gün yüzüne çıkması ise skandalın boyutlarını büyüttü.

OLAYIN DUYULMASININ ARDINDAN JET AÇIKLAMA

İngiltere'yi birbirine katan iddialar sonrası Sağlık Bakanlığı hedef tahtasına oturtuldu. Olay sonrası jet bir açıklama yapan Bakan Dan Poulter şunları söyledi: "Bu kesinlikle kabul edilemez. Uygulamanın derhal sona ermesi için talimat verdim. " 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.