6 Yıldır gömülmeyi bekliyor

6 Yıldır gömülmeyi bekliyor

İngiltere'nin en büyük mezarlığını 1985'de satın alan ve 2006 yılında vefat eden KKTC'li iş adamı Ramadan Güney, yıllardır gömülmeyi bekliyor.

Güney'in 6 yıl önce vefat etmesinin ardından gündeme gelen miras tartışmaları mahkemeye taşınırken, merhum iş adamının eski sevgilisi Diane Holliday ile oğlu Erkin Güney'in açtığı karşılıklı davalar nedeniyle Ramadan Güney yıllardır defnedilmeyi bekliyor.

Mezarlığın yeni sahibinin belirlenmesi için süren hukuk mücadelesini ise şimdilik Diane Holliday kazandı. Mahkeme, mezarlığın Güney'in eski sevgilisi Diane Holliday'e ait olduğuna hükmederken, milyon sterlinlik mahkeme masraflarını karşılayamaması halinde oğul Erkin Güney, mezarlığın ardından temyiz hakkını da kaybedecek.

2006'da vefat eden Ramadan Güney ile 1992'de vefat eden eşi Süheyla Güney'in naaşlarının bulunduğu kümbetin üzerinde AA muhabirinin sorularını yanıtlayan oğul Erkin Güney, babasının KKTC'de öldürüldüğünü iddia etti.

Öldürüldüğünü ispatlamak ve otopsi yaptırmak için babasını, ölümünün ardından İngiltere'ye getiren Erkin Güney, o tarihten bu yana babasını KKTC'ye geri götüremiyor. Bu nedenle anne ve babasını toprağa veremediğini anlatan Güney, "Babamın 2004 yılında ilişkisine son verdiği Diane Holliday, finansal çıkarları nedeniyle babamızın KKTC'ye götürülmesine ve orada gömülmesine izin vermedi, bu yönde hukuki kısıtlama çıkarttı. Dolayısıyla 5 buçuk yıldır anne ve babamı hala toprağa veremedim" dedi.

-"Asil Nadir'den yardım talep ettik"-

Babasının üç yıl boyunca ilişkisi olduğu ve bir çocuğunun bulunduğu iddia edilen İngiliz vatandaşı Diane Holliday, Ramadan Güney'in 74 yaşındayken 2006'da vefat etmesinin ardından mirasa ortak olmak istiyor ve konuya ilişkin Holliday ile Güney ailesi arasında yasal süreç başlıyor.

Erkin Güney konuya ilişkin yürütülen yasal süreçte yargıcın, mezarlığın, babasının eski kız arkadaşı Diane Holliday'e verilmesine karar verdiğini söyleyerek, "Yargıç, bizim burada yönetici olarak görevlerimizden istifa etmemize, 15 personelin işten çıkarılmasına ve bu mülkü Diane Holliday'e vermemize hükmetti" dedi.

Ayrıca yargıcın, Holliday'in mahkeme masraflarının ödenmesi gerektiğine de karar verdiğini söyleyen Güney, yargıcın kararının "mantık dışı" olduğunu savundu.

1,2 milyon sterlin olan mahkeme masraflarını karşılayamamaları durumunda kararı temyiz mahkemesine taşıyamayacaklarını kaydeden Erkin Güney, "28 gün içinde, 933 bin sterlin bulmamız gerekiyor. Bu parayı ödeyemezsek, temyize gidemeyeceğiz" diye konuştu.

Mezarlığı Diane Holliday alırsa, bina inşa edeceğini ve mezarlığı ortadan kaldıracağını iddia eden Güney, yardıma ihtiyacı olduğunu söyledi. Geçmişte babasının çok sayıda kişiye maddi yardımda bulunduğunu anlatan Erkin Güney, bu kişilerden birinin de KKTC'li ünlü iş adamı Asil Nadir olduğunu ifade etti. Güney, Nadir'den maddi yardım talep ettiğini ve yanıt beklediğini söyledi.

Dün akşam KKTC'ye giden Erkin Güney, mahkeme masraflarını karşılamak için KKTC'de aileye ait mülkleri satışa çıkaracağını söylerken gözyaşlarını tutamadı.

Güney, yapılan otopsi sonucunda babasının kanında etil alkol bulunduğunu ve idrar örneğinin şüpheli bir şekilde ortadan kaldırıldığını ileri sürerek, "Türk Büyükelçiliği ve Başkonsolosluğu'ndan yardım talep ettim. Çok çaresizim, kimseden bu zamana kadar bir şey istemedim. Yardıma ihtiyacımız var" dedi.

-Holliday, Dodi Fayed'den çocuğu olduğunu da iddia etmişti-

49 yaşındaki Diane Holliday, Ramadan Güney ile evlenmiyor ancak Güney ailesi reddetse de çiftin bir çocuğunun bulunduğunu ileri sürüyor.

Diane Holliday 1998'de ise, kızının babasının geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren Prenses Diana'nın sevgilisi Mısırlı Dodi Fayed olduğunu iddia ederek, basının ilgi odağı olmuştu.

Holliday'in iddiası, baba Muhammed Fayed tarafından yalanlanmış ve Holliday, polise zaman kaybettirdiği gerekçesiyle gözaltına alınmıştı. Diane Holliday, Dodi Fayed'in cenaze töreni sırasında Brookwood mezarlığında Ramadan Güney ile tanışmıştı. Fayed'in naaşı ilk olarak Brookwood mezarlığına kaldırılmış, daha sonra ise kamuoyuna açıklanmayan bir mezarlığa taşınmıştı.

İngiltere'nin başkenti Londra'nın güney batısında ve 200 hektar büyüklüğündeki Brookwood mezarlığında, çok sayıda Türk ve KKTC vatandaşının mezarı ve Türk Hava Şehitliği bulunuyor.

AA
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.