İngiltere'nin yapamadığını yaptı

İngiltere'nin yapamadığını yaptı

İngiliz gazetesi Guardian'da çıkan bir yazı Türkiye'nin Suriye'ye yönelik tutumunu değerlendirdi...

İngiliz gazeteci Simon Tisdall, İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague’nin Suriye’deki şiddet olayları konusunda yapabileceği çok bir şeyin olmadığını belirterek, Türkiye’nin bu konuda en önemli aktörlerden biri olduğuna vurgu yaptı.

Guardian’da bugün kaleme aldığı “Türkiye, Suriye’ye İngiltere’nin veremediği mesajı gönderiyor” başlıklı köşe yazısında Tisdall, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriye’yi 'azarlamak' için Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nu Şam’a göndereceğine dikkat çekerek, İngiltere’nin bu konuda yapabileceği çok bir şeyin olmadığını ifade etti.

Türkiye’nin uyarıları dikkate alınmadığı takdirde Erdoğan yönetiminin Esad rejimine yönelik diplomatik ve ekonomik önlemleri gündeme getirebileceğini söyleyen Tisdall, bunun da ötesinde Türk ordusunun sınırda bir güvenlik hattı oluşturabileceğini iddia etti.

Ülkedeki şiddetten kaçan Suriyeli halkın Türkiye’ye sığındığını ve bunun Türkiye için problem oluşturmaya başladığını savunan Guardian yazarı, Ankara yönetiminin diğer bir endişesinin de tecrit edilen Esad’ın İran ile daha da güçlü ittifak içine girme ihtimalinin olduğuna dikkat çekti. Yazıda ayrıca, bu olayların PKK ile mücadeleye zarar verebileceği de belirtildi.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.