İnönü'de hayat öpücüğü Olcay'dan!

İnönü'de hayat öpücüğü Olcay'dan!

Süper Lig'in 24. haftasında Beşiktaş ile Fenerbahçe karşı karşıya gelirken Beşiktaş uzatma dakikalarında bulduğu golle maçı 3-2 kazandı.

Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında iki ezeli takip Beşiktaş ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi.

Sezon sonunda yıkılması gündemde olan İnönü Stadı'ndaki son derbi maçını Beşiktaş 3-2'lik galibiyetle tamamladı.


Başından sonuna kadar derbiye yakışır tempoda oynanan karşılaşmada Beşiktaş'ın galibiyet gollerini 40. dakikada Kuyt'ın kendi kalesine ve 60. dakikada Niang ve 90. dakikada Olcay Şahan'dan geldi. Fenerbahçe ise 24 ve 63. dakikalarda Sow'un golleri ise galibiyet için yeterli olmadı.

KARŞILAŞMANIN ÖNEMLİ DAKİKALARI...

M.S.Bu golün ardından maçta santra yapılmadı ve karşılaşma sona erdi.

90'Fenerbahçe, Beşiktaş kalesinde gol ararken, Beşiktaşlı oyuncular topu kaptı ve bir anda atağa çıktı. Niang topu aldı ve ceza alanı önünden pasını Olcay'a verdi. Olcay ceza alanı içinde Volkan'la karşı karşıya kaldı ve topu ağlara gönderdi.

90'GOL! Olcay


90. dakikada Maçın hakemi Mete Kalkavan mücadelenin sonuna 3 dakika ilave etti.

90. dakikada Sarı lacivertli ekipte Emre Belözoğlu oyundan çıktı ve yerine Mehmet Topuz oyuna dahil oldu.

89. dakikada Emre Belözoğlu kullandığı serbest vuruşta topu ceza alanındaki arkadaşına gönderdi. Sow gelen topa vuruşunu yaptı ama savunmadan dönen top Caner'de kaldı. Caner ceza sahasına ortasını gönderdi ama Beşiktaş savunması topu uzaklaştırdı.

82. dakikada  Hilbert'in ceza sahası sol köşesine gönderdiği pası kontrol edip rakibinden kurtulan Oğuzhan'ın vuruşu Egemen'den kornere çıktı..

81. dakikada Soldan Fernandes'in ceza sahasına yaptığı ortaya Niang'dan önce Egemen kafayı vurdu..

80. dakikada Sol çaprazdan Fernandes'in ceza sahasına ortaladığı serbest vuruşa Mehmet Topal kafayı vurdu..

78. dakikada Hilbert'in ceza yayına doğru yaptığı ortada Olcay'ın etkisiz vuruşunun dışarı çıkmasına Volkan izin vermedi..

76. dakikada Sow'un ceza sahasına gönderdiği pasa Webo hareketlendi, McGregor da kalesini terk etti.. Emre hızlı davranarak topa ayak koydu.. Sola açılan topu Caner boş kaleye göndermek istedi, vuruşu üstten auta gitti..

75. dakikada Fernandes'in ceza sahasına ortaladığı serbest vuruşta savunmanın karşıladığı topa Oğuzhan gelişine vurdu.. Top yandan auta çıktı..

74. dakikada Sağ çaprazda Fernandes'e faul yapan Emre sarı kart gördü..

70. dakikada Bekir İrtegün, Veli Kavlak'a arkadan yaptığı sert müdahalenin ardından sarı kart görüyor.

69. dakikada Bu kez sağ kanattan gelişen ev sahibi ekip atağında Hilbert pasını Holosko'ya vermek istedi ama Fenerbahçeli oyuncular topu kazandı. Ardından Veli baskıyla topu geri kazandı ama Bekir'in faulüne maruz kaldı. Bekir'de sarı kart gördü.

68. dakikada Sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında Olcay pasını Fernandes'e verdi. Fernandes kaleyi çaprazdan gören bir noktadan sert bir şut gönderdi ama top kaleci Volkan'da kaldı.

67. dakikada Son dakikalarda oyunda tempo iyice artmış durumda. Her iki takımda rakip kalede tehlike yaratıyor.

66. dakikada Gelişen sarı lacivertli ekibin atağında Sow ceza sahası ön çizgisinde topla buluştu ve pasını ceza sahası içindeki Webo'ya gönderdi. Webo topu ağlara gönderdi ama Webo için ofsayt bayrağı kalktı.

65. dakikada Veli Kavlak, Cristian'a yaptığı faulden dolayı Mete Kalkavan'dan sarı kart gördü.

64. dakikada Orta alanda top kapma mücadelesi sırasında Veli, Cristian'a faul yaptı.

63. dakikada Sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Kuyt topu kontrol etti ve ceza sahasına ortasını gönderdi. Kale sahası ön çizgisine gelen topa Sow yükseldi ve güzel bir kafa vuruşuyla skora dengeyi getirdi.

61. dakikada GOOOLL!! Beşiktaş, Mamadou Niang'ın attığı golle karşılaşmada 2-1 öne geçiyor.

59. dakikada Beşiktaş karşılaşmadaki ilk oyuncu değişikliği hakkını Gökhan Süzen'in yerine Emre Özkan'ı oyuna alarak kullanıyor.

57. dakikada Sarı lacivertli ekipte Emre köşe vuruşunda top ön direğe gönderdi. Gökhan Gönül ön direğe gelen topu kafasıyla kale sahası ön çizgisine gönderdi. Gelen topa Webo vurdu, çizgi üstünde Olcay topu kornere göndermeyi başardı.

56. dakikada Bu kez gelişen Fenerbahçe atağında Gökhan Gönül pasını Kuyt'a gönderdi. Kuyt sağ kanattan topla ileriye gitti ve ceza sahasına ortasını gönderdi ama savunma topu kornere gönderdi.

55. dakikada Kullanılan köşe vuruşunda Fernandes topu ceza alanına gönderdi ama Fenerbahçe savunması topu uzaklaştırdı.

54. dakikada Hızlı gelişen Beşiktaş atağında Fernandes sol kanattan taşıdığı topla ceza sahası içine girdi ve son çizgiye kadar indi ama Fenerbahçe savunması topu kornere gönderdi.

50. DAKİKADA Roberto Hilbert'in pası ile ceza sahasının hemen dışında sağ çaprazda topla buluşan Olcay Şahan'ın çektiği şut savunmadan dönüyor.

48. dakikada Fenerbahçe atak yönüne göre sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Cristian kullandığı köşe vuruşunda topu ceza alanına gönderdi ama Gökhan'ın dokunduğu top yandan dışarıya çıktı.

47. dakikada Kısa paslarla rakip yarı alana geçen Beşiktaşlı oyunculardan Olcay pasını Sol kanattaki Fernandes'e gönderdi ama Fernandes topun kontrolünü sağlayamadan Bekir topu kapan oyuncu aldı.


 

Karşılaşmanın ikinci devresi Fenerbahçeli oyuncuların vuruşuyla başladı.
Ve karşılaşmanın ilk yarısında son düdük geldi: Beşiktaş 1-1 Fenerbahçe

45. dakikada Sağ kanattan Dirk Kuyt'ın yaptığı ortaya altıpasa yakın bir bölgede sağ çaprazda iyi yükselen Pierre Webo'nun kafa vuruşu az farkla yandan dışarı çıkıyor.

45. dakikada bu kez hızlı gelişen Beşiktaş atağında Niang orta alandan pasını sol kanattaki Olcay'a gönderdi. Olcay topu kontrol ettikten sonra cehza sahası arka direğine ortasını gönderdi. Gelen topa Hilbert kafa vuruşunu yaptı ama top kaleci Volkan'da kaldı.

44. dakikada Fenerbahçe'de serbest vuruşu Emre Belözoğlu kullandı ve topu doğrudan ceza alanına gönderdi. Kale sahasına gelen topu McGregor çıktı ve yumruklarıyla uzaklaştırdı.

43. dakikada Beşiktaş'ta Gökhan Süzen sarı kart gördü.

40. dakikada GOL geldi! Kuyt kendi kalesine gönderdi...Kullanılan serbest vuruşta Fernandes topu doğrudan ceza alanına gönderdi. Kale sahası önünde oluşan karambolde Kuyt ters kafa vuruşuyla topu kendi kalesine gönderdi.

36. dakikada Olcay Şahan'ın ara pası ile ceza sahası içerisinde sol çaprazda topla buluşan Filip Holosko'nun gelişine çektiği şut Volkan Demirel'den dönüyor ancak pozisyonun öncesinde yan hakem Holosko için ofsayt bayrağını kaldırıyor.

35. dakikada hızlı gelişen siyah beyazlı ekibin atağında Hilbert topu sağ kanattan ileriye taşıdı ve tam ceza sahasına ortasını göndermek isterken Emre araya girdi ve topu taca gönderdi.

34. dakikada Sağ kanattan Gökhan Gönül'ün yaptığı ortayı ceza sahası içerisinde sol çaprazda bulunan Dirk Kuyt kafayla kale önüne hareketlenen Pierre Webo'ya indirmek istiyor ancak top kaleci Allan Mcgregor'da kalıyor.

32. dakikada Filip Holosko'nun pası ile sağ kanatta topla buluşan İbrahim Toraman'ın ortası herkesi aşarak oyun alanının dışına çıkıyor.

29. dakikada Beşiktaş'ta köşe vuruşunu Fernandes kullandı. Doğrudan ceza sahasına gelen topu savunma uzaklaştırdı. Ardından Fernandes topla yeniden buluştu ve ceza sahasına bir orta daha gönderdi ama yine konuk ekip savunması topu uzaklaştırdı.

Egemen Korkmaz bu sezon ligdeki ilk asistini yapıyor.

27. dakikada Hızlı gelişen konuk ekip atağında rakip savunma arkasına koşu yapan Sow'a uzun bir pas gönderildi ama Sow'dan önce Ersan topu araya girdi ve taca gönderdi.

26. dakikada Sol kanattan gelişen sarı lacivertli ekibin astağında Ziegler pasını ceza sahası ön çizgisindeki Kuyt'a pasını gönderdi ama Veli araya girdi ve topun sahibi oldu.

24 dakikada Fenerbahçe Sow'la öne geçti.. Kullanılan köşe vuruşunda kale sahasına gelen topa önce Egemen dokundu ve top arka direkteki Sow'a geldi. Sow gelen topu kafa vuruşuyla ağlara gönderdi.

24. dakikada Ceza yayı gerisinden Emre'nin yaptığı yerden vuruşta sol köşeye giden topu McGregor uzanarak kornere çeldi.

23. dakikada Webo'nun önemli bir durumu yok ve mücadele yeniden başladı..

21. dakikada Oyun Webo'nun sakatlığı nedeniyle durdu..

19. dakikada Fenerbahçe ofsayta takıldı.. Sağ köşeden Emre'nin kullandığı kornerde arka tarafta Kuyt'ın yaptığı volede McGregor'ın sektirdiği topu Webo ağlara yolladı ancak hakem pozisyon için ofsayt bayrağını kaldırdı..

17. dakikada Konuk ekipte Sow, Kuyt'tan aldığı topla rakip ceza alanına girdi ama Ersan'dan sıyrılırken faul yaptı ve hakem Mete Kalkavan oyunu durdurdu.

16. dakikada maçın başlamasıyla beraber topla daha çok oynayan taraf Beşiktaş'tı ama daha sonra Fenerbahçe oyundaki dengeyi sağladı. Maç içinde şuana kadar çok önemli bir pozisyon olmadı.

15. dakikada yine orta alanda gerçekleşen hava topu mücadelesinde Egemen yine Niang'a faul yaptı ve sarı kart gördü.

14. dakikada Gökhan Gönül'ün sağ kanattan yaptığı ortaya ceza sahası içerisinde kafa vuruşu yapan Dirk Kuyt'ın şutu farklı şekilde yandan dışarı çıkıyor.

13. dakikada Sağ kanattan hareketlenen Gökhan'ın yaptığı orta McGregor'da kaldı..

11. dakikada Mamadou Niang, Egemen Korkmaz ile girdiği hava topu mücadelesi sonrasında kısa süreli bir sakatlık yaşıyor.

10. dakikada Kuyt'un ceza sahası sağ çaprazına gönderdiği pas arkadaşlarının uzağına düştü..

9. dakikada sağ kanattan Cristian'ın ceza sahasına yapmak istediği ortayı Ersan karşıladı..

8. dakikada sağdan Gökhan Gönül'ün yaptığı ortada savunmanın sektirdiği topu arka tarafta kontrol eden Sow'a Holosko şut şansı vermedi..

7. dakikada bu kez gelişen Fenerbahçe atağında Gökhan Gönül, sağ kanattan rakip ceza alanına girdi ama topu kaybetti. Ardından Sow, İbrahim'e faul yaptı.

5. dakikada Sağ çaprazdan ceza sahasına giren Gökhan Gönül, Gökhan Süzen'le girdiği mücadele yerde kaldı, topu Ersan aldı...

3. dakikada kısa paslarla rakip yarı alana geçen Beşiktaşlı oyunculardan topla en son Olcay oynadı ve Fernandes'e pasını vermek isterken araya Fenerbahçeli oyuncular girdi.

2. dakika Fenerbahçe'de Meireles Fernandes ile girdiği mücadelenin ardından kısa bir sakatlık yaşadı..

1. dakika Derbi mücadeles Beşiktaşlı oyuncuların vuruşuyla başladı.

İnönü Stadyumu'nda İstiklal Marşı'mız okunuyor.

İki takım ve hakemler oyun alanına geldiler..

İLK 11'LER

BEŞİKTAŞ
McGregor
Hilbert
Sivok
Ersan
Gökhan
Veli
İbrahim Toraman
Fernandes
Holosko
Olcay
Niang

FENERBAHÇE
Volkan
Gökhan
Bekir
Egemen
Ziegler
Meireles
Emre
Cristian
Kuyt
Sow
Webo

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.