İNÖNÜ’YE DOKUNMA!

İNÖNÜ’YE DOKUNMA!

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, bir TV kanalına yaptığı açıklamada, Beşiktaş İnönü stadını “ortadan kaldırıp” “başka bir yere yapmayı” uygun gördüklerini belirtmişlerdir. Bu açıklama göstermektedir ki, Sayın Bakan İnönü stadına olan takıntısını bi

Öncelikle bilinmesini isteriz ki, Beşiktaş tüm Türkiye’ye mal olmuş ve milyonlarca taraftarı bulunan bir takımdır. Böyle büyük bir kitleye sahip bir takım olmanın yanında, aynı zamanda bir semtin takımıdır. Beşiktaş semti ile takımını birbirinden ayırmak etle tırnağı birbirinden ayırmak sayılır ve bu hiçbir şart altında mümkün değildir.

 

Sayın Bakan’ın asli işi olmamasına rağmen, Beşiktaş’ımızı ve tüm Beşiktaşlıların yuvası olan İnönü Stadını ana meselesi yapması akla başka soru işaretlerini getirmektedir. Kültür mirasımızla bu kadar ilgilendiğini belirten bu kişinin, tarihi yarımadanın içerisinde bulunduğu ve İstanbul siluetini bozduğu iddia edilen hemen stadımızın yanı başındaki 34 katlı dev yapı Süzer Plaza, Zeytinburnu’nda halen inşaatı devam eden Ondokuz Altı ve bunlar gibi rant içeren projelere ses çıkarmaması ayrıca manidardır. Buradan şunu sormak isteriz: Sayın Bakan, tarihi dokuya bu derece önem verdiğinizi belirtiyorsunuz ancak bunu bozan projelerle ilgili idari bir süreç veya yasal bir eylemde bulundunuz mu? Lütfen bu konuda kamuoyunu aydınlatın.

 

Öte yandan, Sayın Bakan bildiğimiz kadarıyla Kültür ve Turizm Bakanı’dır, acaba stad ile ilgili konuda görüşlerini kamuoyu ile paylaşırken kabinenin bu konularla doğrudan ilgilisi olan Gençlik ve Spor Bakanlığıyla istişare etmiş midir? Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Suat Kılıç’ın, "Geçtiğimiz Dolmabahçe toplantısında İnönü Stadı'nın yeni şekliyle ortaya çıkacağı müjdesini vermiştim. Şimdi daha da ileri gidiyorum. Olimpiyatları aldığımız takdirde İnönü Stadı, Rugby müsabakalarının yapılacağı bir Stad olacaktır” şeklinde ki açıklamalarından haberdar değil midir? Peki, biz Beşiktaş camiası olarak kabinenin hangi üyesinin sözüne itibar etmeliyiz?

 

Bu arada, konuşmasının bir bölümünde Ertuğrul Günay, yeni yönetimden önümüzdeki tarihlerde bir randevu talebi olacağını da vurgulayarak, "Bu konuyu kendileriyle paylaşmayı düşünüyorum" diyerek Fikret Orman başkanlığındaki yönetimden stadın yerinin değiştirilmesi ile ilgili bir görüşme yapacağını belirtmiştir. Buradan şu hususu altını çizerek deklare ederiz ki, Beşiktaş’ımızın İnönü Stadı kesinlikle pazarlık konusu yapılamaz, buna büyük Beşiktaş taraftarı asla müsaade etmeyecektir. Bakan’dan bu konu başlığında bir toplantı daveti gelmesi halinde Beşiktaş’ımızın yeni yönetiminin vermesi gereken tek bir karşılık vardır o da bu daveti kabul etmemektir.

 

Son olarak şu da bilinmelidir ki, Beşiktaş ülke sathında milyonlarca taraftarı olan bir büyük camiadır, makamlar ve koltuklar gün gelir gider, o mevkileri işgal edenler bir bir unutulur ancak Beşiktaş ait olduğu yerde, Dolmabahçe’nin sırtlarında sonsuza kadar baki kalır.

 

Saygılarımızla,

 

Siyah Beyaz Derneği

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.