‘’İNSAN TEK KİŞİLİK BİR MİLLETTİR.’’

‘’İNSAN TEK KİŞİLİK BİR MİLLETTİR.’’

Türkiye Yazarlar Birliği Genç Birimi, Sezai Karakoç’un 49 yıllık tanışı; akademisyen, yazar, Prof. Dr. Mahmut ÖZBAY’ın teşrifi ile ilk röportajını gerçekleştirdi.

Gençlik Birimi yönetim ekibinden Dilara ÖZDOĞAN ve Bensu SAĞLAM’ın moderatörlüğünde Diriliş düşüncesi, Karakoç ve modern İslam Devletinin Türk gençliğinden beklentisi, Diriliş’in beslendiği kaynaklar ve küresel çapta bu düşünce örgüsünün önemi üzerine röportaj yapıldı.

‘’İNSAN TEK KİŞİLİK BİR MİLLETTİR.’’

ÖZBAY, Sezai KARAKOÇ’un anıları, onun Türk ve İslam dünyası üzerindeki mahiyetine yönelik iletilen soruya, ‘’Ben bir diriliş eriyim, derdi Sezai abi bize. Tabii 49 yıllık dostluktan, öğrencilikten sonra abi demek alışkanlık olmuş. "İslam Medeniyeti Tezinin" ölmediğini, Batı tarafından sıkıştırıldığını söylerdi bize. Bu medeniyetin yükselişi de bu sıkıştırılan demir kafesi kırabilecek bir gençlik ve diriliş ile mümkündür. Diriliş ise yeni insanlığa küresel boyutta bir çağrıdır.’’

‘’Peygamber çiçeğinin aydınlığında yola çıkanlar... “

Ruhun dirilişi aynı zamanda İslamın da dirilişi olduğunu vurgulayan ÖZBAY: ’’Diriliş düşüncesinin yapıtaşı insandır, insandan yola çıkar Diriliş ardından onu izleyen basamaklar inanç, kültür medeniyet, millet ve devlet şeklinde sıralanır. Bu piramidin en altında, özünde insan vardır. Ve insan kainatın öznesidir. Diriliş düşüncesinin temel taşlarından biri de adalettir; adalet, bilim ve insanı sevmek...

Ruhsuz bedenin mevta olacağından bahseden Özbay, gençlerin de ruhlarını bu doygunlukla yetiştirmelerinin önemini vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.