İnsan Vakfı'ndan 20 Okula 40 Mescit

İnsan Vakfı'ndan 20 Okula 40 Mescit

İnsan Vakfı, İstanbul’da ortaokul ve liselerde yaptırdığı mescitlerin açılış törenlerinin ilkini Alibeyköy Asımın Nesli İmam Hatip Ortaokulu’nda gerçekleştirdi.

İnsan Vakfı, İstanbul’da ortaokul ve liselerde yaptırdığı mescitlerin açılış törenlerinin ilkini Alibeyköy Asımın Nesli İmam Hatip Ortaokulu’nda gerçekleştirdi.

 
1992 yılından bu yana insanı ve eğitimi önceleyerek faaliyetini sürdüren İnsan Vakfı, “İbadet, hangi dinde olursa olsun insan ruhunun en temel gereksinimi. İbadet etme isteğinin yaşı ve cinsiyeti de yok” diyerek içinde mescidi olmayan “20 Okula 40 Mescit” projesini başlattı. Vakıf, 2015 yılında 2 lise ve 1 ortaokulda toplam 5 mescidi tamamladı. Birçok okulda da proje devam ediyor.
 

İnsan Vakfı, kısa sürede tamamladığı mescitlerin açılışlarına Alibeyköy Asımın Nesli İmam Hatip Ortaokulu ile başladı.

İçinde has odası, kütüphanesi bulunan, Cuma namazı kılınabilen, şadırvanı, minberi ve mihrabı olan 110 m² büyüklüğündeki mescidin açılışında, okul öğrencileri misafirleri ilahi ve tekbirlerle karşıladı.

Açılış törenine Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Ak Parti Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç, Eyüp İlçe Milli Eğitim müdürü Murat Öğütçü, Eyüp İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ekrem Aytar, İMH Çağrı Der.  Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kırtan, İnsan Vakfı Başkanı Kemal Eliş, İnsan Vakfı Yardım Komisyonu Başkanı Hamza Tural, Asım’ın Nesli Ortaokulu Müdürü Abdullah Kahveci, öğrenciler ve veliler katıldı.

 

Kurdele kesimi öncesi yapılan toplu duadan sonra protokolün ve öğrencilerin aynı saflarda yan yana kıldığı ilk namazla mescit ibadete açılmış oldu.

Açılışta konuşma yapan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın; “Hamdolsun, bugün mescidimizi açıyoruz. …Memleketimiz kendi orijinal kodlarına, orijinal değerlerine dönüyor. Bunları yapanlara teşekkür ediyoruz, Allah onlardan razı olsun. Her şeyi devletten beklemeden, milletimizin özünde var olan hayır yapma, hayırlı işler yapma refleksinin bir örneği var burada. …İnşallah buradan Asım’ın nesli yetişir, çoğalır ve memlekete, millete, ümmete faydalı çalışmalar yapar”  dedi.

İnsan Vakfı Genel Başkanı Kemal Eliş yaptığı konuşmada şunları söyledi “Önce İnsan diyerek çıktığımız bu yolda onlarca hayra kapı aralayan vakfımız hamdolsun ki binlerce öğrencilerimize yapmış olduğumuz burslardan sonra “20 okula 40 mescid“ projemiz kapsamında da bu hayır kapısını araladı. Proje kapsamında açılışların ilkini gerçekleştirdiğimiz bu okulumuzda 1 mescit, 2 şadırvan ve 1 has odadan oluşan bu mescidimizi açtık. Şu ana kadar 3 okulda 5 mescidi tamamladık, diğer okullarda çalışmalarımız sürüyor. Okulun yapımına katkıda bulunan bağışçılarımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyor, bu hayırlarımızın sürmesini diliyoruz.“

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.