İNSANLIĞINIZDAN UTANIN

İNSANLIĞINIZDAN UTANIN

Hırsızlar, Küçük Melisa'nın yaşam destek cihazlarını çaldılar...

İzmir'de Şanlı ailesinin evine giren hırsızlar, 2 yıldır yatağa bağımlı yaşayan 6 yaşındaki Melisa Şanlı'nın oksimetresi ile oksijen konsantratörünü çaldı. Nefes almakta zorlanan minik kız, maddi durumları iyi olmadığı için yetkililerden yardım istedi.

Tire ilçesinde iki yıl önce içinde bulunduğu otomobilin trenin altında kalması sonucu yaralanan 6 yaşındaki Melisa Şanlı bilinci kapalı bir şekilde yatağa bağımlı olarak yaşamaya başladı. Ailenin durumu yerinde olmadığı için İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri minik Melisa'nın nefes almasına yarayan cihazları aileye zimmetledi. Ancak hırsızlar Melisa'nın nefes alarak hayatta kalabilmesi için gerekli olan yaklaşık 5 bin lira değerindeki cihazları çaldı.

Şaban (31) ve eşi Deniz Şanlı (29), kızlarıyla birlikte yılbaşı akşamı bir yakınının evine misafirliğe gitti.

İlerleyen saatlerde evlerine döndüklerinde kapının zorla açıldığını ve evdeki eşyaların dağıtıldığını gören Şaban Şanlı polise haber verdi. Yapılan incelemede eve giren hırsızların evde bulunan televizyon ve uydu cihazlarının yanı sıra minik Melisa'nın tedavisinde kullanılan oksimetresi ile oksijen konsantratörünü çaldığı belirlendi. Ekipler, parmak izi çalışmasının ardından zanlı ya da zanlıları yakalamak için çalışma başlattı.

Şaban Şanlı, "Benim de böbrek yetmezliğim var, diyalize giriyorum. Rahatsızlığım nedeniyle çalışamıyorum. Bunu yapanlar insan olamaz. Durumumuz iyi değil ve devletimizden yardım istiyorum. Keşke her şeyi alsalardı da kızımın sağlığı için gerekli olan cihazları bıraksalardı." diye konuştu.

İki yıl önce Tire'de meydana gelen kazada kızıyla birlikte aynı araçta bulunan ancak kazadan yara almadan kurtulan 2 çocuk annesi Deniz Şanlı ise hırsızların kızının hayatıyla oynadıklarını belirterek, "Kızım beyin felci geçirdi. Yatağa bağlı olarak yaşamak zorunda, nefes almasında zorluk çektiği zaman oksijen konsantratörü ve nefes ölçen oksimetre cihazını kullanmak zorunda. Bizim maddi gücümüz yeterli olmadığı için İl Sağlık Müdürlüğü bize bu malzemeleri verdi. Nasıl çalabilirler kızımın hayatıyla nasıl oynayabilirler anlamıyorum. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Dilerim çalanlar biran önce yakalanır." şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :