İnsanlık Ölmemiş! Servet Buldu Ama..

İnsanlık Ölmemiş! Servet Buldu Ama..

Çalmanın, hırsızlığın alabildiğine çoğaldığı, başkalarının hakkını yemenin normal hale geldiği günümüzde yaşanılan bir olay ‘insanlığın, dürüstlüğün ölmediğini’ herkese bir kez daha gösterdi.


Yozgat'ta Bir devlet kurumunda çalışan Osman Yeşilkaya isimli bir vatandaş Abide İşhanı içerisinde gazete kağıdına sarılı milyonlarca liralık dövizi buldu. Belediye’den yapılan ilanın ardından parayı sahibine teslim eden vatandaş, Sivaslı gurbetçinin geleceğine yönelik hayallerinin yıkılmasına engel oldu.

Sivaslı gurbetçinin yıkatmak için bıraktığı arabasının içerisinde unuttuğu gazeteye sarılı milyonlarca liralık serveti bulan bir vatandaş, parayı sahibine teslim ederek, hırsızlara, haydutlara ve hak yiyenlere iyi bir ders vermiş oldu.

GAZETEYE SARILI MİLYONLARCA LİRAYI BULDU ŞAŞKINA DÖNDÜ

Olay Abide İşhanı içerisinde gerçekleşti. Geçtiğimiz hafta içerisinde araçların yıkandığı bölümden geçerken muhtemelen araç içerisinden düşen ya da yıkama sırasında işçilerin yanlışlıkla dışarıya bıraktığı gazeteye sarılı dövizleri gören Osman Yeşilkaya isimli vatandaş, bir anlık şaşkınlığın ardından hemen paranın sahibini bulmak için harekete geçti.

Belediyeden yapılan ilanın ardından buraya giden ve yapılan kontrollerin ardından paranın sahibine teslim edilmesine vesile olan Yeşilkaya, herkesin takdirini kazandı.

İNSANLIK ÖLMEMİŞ DEDİRTTİ

Yaklaşık 3 trilyonluk b ir serveti bulan ancak dönüp tek kuruşuna bile bakmayan ve bu hareketi ile insanlık ölmemiş dedirten Yeşilkaya, kim olsa aynısını yapacağını söyledi. Bunun takdir edilesi bir hareket olmadığını, insanlığın gereğinin bu olduğunu belirten Yeşilkaya, “Paranın miktarı önemli değil. Kimse hakkı olmayan bir paraya tenezzül etmemeli. Kalmış ki biz Müslümanız ve harama el uzatmamalıyız. Gurbetçinin belki de orada kaç yıllık emeği var. Ben üzerime düşeni yaptım ve parayı sahibine teslim ettim. Eğer sevindirdiysem ne mutlu bana” diye konuştu.

Sivaslı gurbetçi ise parayı teslim eden duyarlı vatandaşa teşekkür ederek bu paranın çok güç şartlarda kazanıldığını söyledi. Yıllardır yurtdışında çalıştığını belirten gurbetçi vatandaş, “Allah razı olsun. İyi ki böyle bir vatandaş paramı bulmuş ve bana getirmiş. İnsanlığın ölmediğini görmek güzel şey. Helal kazancımız bize geri döndü” dedi.

Habervaktim.com / Özel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.