İnternet Medyası Derneği genel kurulu yapıldı!

İnternet Medyası Derneği genel kurulu yapıldı!

İnternet Medyası Derneği, Olağan Genel Kurul Toplantısını gerçekleştirdi. Başkan ve yeni yönetim kurulu seçildi...

HADİ ÖZIŞIK YENİDEN BAŞKAN

Derneğin Genel Başkanlığı'na İMD'nin kurucusu Hadi Özışık seçilierken 43 delegenin katıldığı Genel Kurul'da yeni yönetim şu isimlerden oluştu:

- Hadi Özışık

- Serkan Kalemciler

- Doğan Akın

- Fügen Toksü

- İbrahim Erdoğan

- Engin Sağ

- Gülin Çelikler

- Ahmet Yeşiltepe

- Ekrem Teymur

YASA'NIN ÇIKMAMASI CAN YAKIYOR

Genel Kurul'a yönelik bir konuşma yapan İnternet Medyası Derneği Başkanı Hadi Özışık, yıllardır mücadele etmelerine rağmen bir türlü çıkmayan İnternet Medyası Yasası sorununa değindi.

Özışık, çıkmayan yasanın can yakmaya başladığını belirterek, "Yıllardır haykırıyoruz. Sorunlu değil sorumlu gazeetecilik yapalım diye ama maalesef bir arpa boyu ileriye gidemedik. Daha bundan iki gün önce Yazete.com muhabiri Başbakan Erdoğan'ı takip etmek amacıyla gittiği toplantıda Başbakan Erdoğan'ın korumaları tarafından gazeteci sayılmıyor, gözaltına alınıyor hırpalanıyor. Bu konuda verilmiş onca söz olmasına rağmen maalesef yasanın çıkması konusu sürekli öteleniyor. Buradan yetkililere bir kez daha yasamızı istediğimiz yönündeki çağrımızı yineliyorum" dedi.

Özışık, internet medyasının çok büyük bir güç olduğunu ancak yasa olmadığı için bu gücün çeşitli kesimlerce suistimal edildiğini dile getirdiği konuşmasında, şunları kaydetti:

"Ağzımıza bir parmak bal çalmak adına bazı toplantı ve resmi organizasyonlara davet ediliyoruz. Sonra herşey eski haline dönüyor.

Son dönemlerde
'İnternet sitelerinden haber çıkarma' mesleği türedi. Bazı avukatlar yasasızlıktan faydalanarak internet sitelerinden haber çıkartma yolunu seçerek yeni bir kazanç elde etme gayretinde. hakime savcıya hukuka danışılmadan, mevcut yasalardaki boşluklardan yararlanılarak bunlar yapılıyor.

Bizlerin internet medyası olarak elele güç birliği yaparak bu sorunların üstesinden gelmemiz gerekiyor. bugüne kadar bazı internet gazeteleri kendi savaşını verdiği için birlikte hareket edemedik ancak bundan sonrasını herkes izleyecek ve görecek.

En azından ben böyle umud ediyorum. Bu anlamda bize güvenen ve yeniden görev veren genel kurul üyelerine teşekkür ediyorum
 

gazeteciler.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.