İnternetli Otobüsler Hizmete Girdi

İnternetli Otobüsler Hizmete Girdi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kartal Sahil Meydanı'nda düzenlenen törende 110 yeni İETT otobüsünü daha hizmete aldı

Engelli vatandaşlar ve bisiklet kullanıcıları için özellikleri olan yeni otobüslerde artık internete girilip cep telefonları da şarj edilebilecek.

2013 yılında yapılan alımlarla sayısı bin 595 adede ulaşan ve engelli vatandaşların da kullanımına uygun olan çevre dostu otobüsler Kartal Sahil Meydanı'nda düzenlenen törenle hizmete girdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın ev sahipliğinde Kartal Sahil Meydanı'nda düzenlenen hizmete alım törenine AK Parti İstanbul Milletvekilleri Erol Kaya, Alev Dedegil, İsmet Uçma, İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

''İSTANBUL'U YENİDEN İNŞA EDİYORUZ''

Törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Bugün burada 110 yeni otobüsün hizmete alınış törenindeyiz, büyük bir heyecanımız var. Çünkü birçok eksiklik birer birer gideriliyor ve biz İstanbul'u yeniden inşa ediyoruz. Geleceğe birlikte yürüyoruz. Hep beraber büyük Türkiye olmanın dünya ile yarışmanın ve parlayan yıldız İstanbul'da yaşamanın onurunu yaşamaktayız. Biz bu kente hizmet etmenin sevdasını yaşıyoruz. Bizlere onurlu bir görev verdiniz bundan dolayı sizlere teşekkür ediyorum" dedi.

Topbaş, "İstanbul'da metrodan bahsetmek hayaldi. Kadıköy, Maltepe, Kartal, Pendik ve Tuzla hattı olarak metronun yakın zamanda tamamlaması ile şu anda Kartal'a kadar olan hat bu bölge ye ciddi anlamda hizmet verecektir. Bu metro Cumhuriyet tarihinin en büyük metrosudur. 3 milyarlık yatırımı ile en büyük yatırımdır. Önümüzde bir seçim dönemi var, anlatılacak çok şey var. Toplam 276 kavşak yapmışız, 30 tanesi devam ediyor. İstanbul'da kavşak yapacak nokta nerdeyse kalmadı. Şehri şantiyeye çevirdik. Bu ne hal dediler biz de şöyle cevap verdik. Dönem sonuna gelindiğinde İstanbullular diyecek ki ya bu adamdan kurtulmamız lazım ya da bu adam bu işi biliyor ve İstanbullular bu adam bu işi biliyor dediler" diye konuştu.

"ARTIK IKARUS OTOBÜS DEVRİ BİTTİ"

İstanbullulara müjde de veren Kadir Topbaş, artık Ikarus otobüslerinin devrinin bittiğini söyledi. Topbaş, "Artık kurtuldunuz, artık akıllı otobüs devri başladı. Bu otobüslerle bisikletinizle bile yolculuk yapabileceksiniz. Önünde aparatı var, durakta bisikletinizi koyup indiğiniz yerde alıp tekrar yolunuza bisikletinizle devam edebileceksiniz. Bu hizmetlere layıksınız bu hizmetleri kim yapar işte ancak AK Partili belediyeler yapar. Bu otobüsler ilk etapta sahil güzergahlarında çalışacak giderekte sayıları artacak. Artık kokan sıkıntı veren otobüslerin dönemi bitti. Yeni çözümler arıyoruz. Farklı çözümlerle yoğunlukları azaltıcı çalışmalarımız var. Araçlarımız sürekli dezenfekte ediliyor. Bunlar bilinmeyen çalışmalardır bu çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmanın ardından kurdele keserek otobüsleri hizmete sokan Başkan Topbaş, araçların önünde bulunan aparatlara bisikletlerin nasıl yerleştirileceğini basın mensuplarına gösterdi. Direksiyona geçen Topbaş, buradan tekrar Ikarus'ların artık tamamen kaldırıldığını yineledi.habervaktim

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.