PKK'nın her eylemine karşıyız

PKK'nın her eylemine karşıyız

IRAK Kürdistan Bölgesel Yönetim Başkanı Mesud Barzani, PKK’nın saldırılarını eleştirekek “Türkiye’nin açılım politikasını destekliyoruz. Bu saldırılar Türk ve Kürt kardeşliğini zedeliyor” dedi.

Barzani, iki günlük Türkiye ziyaretenin son gününde Dolmabahçe Sarayı’ndaki Başbakanlık Ofisi’nde Başbakan Erdoğan tarafından kabul edildi. Basına kapalı yapılan görüşmenin ardından bir açıklama yapan Barzani Başbakan Erdoğan’ın Erbil’e yaptığı ziyarette kendilerine ‘Kürt milletinin inkarı döneminin geride kaldığını’ söylediğini belirterek, “Bu yeni bir tarih olsun demektir. Büyük bir cesaret isteyen durumdur. Bu tavırdan sonra biz her türlü askeri eylemlere karşıyız. Kan dökülmeye devam etmemesi lazım” dedi.

Erdoğan’ın politikası barışı getirir

Türkiye’nin açılım ve iyileştirme politikalarını desteklediklerini belirten Barzani, Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve diğer ilgili makamlarla yaptıkları görüşmelerin dostane geçtiğini söyledi. Başbakan Erdoğan ile aynı görüşleri paylaştıklarını söyleyen Barzani, “Ekonomik konularda aynı görüşleri paylaştık. Sayın Başbakan’ın açılım politikasını ve iyileştirme politikasını destekliyoruz. Böyle bir politika hem Türkiye’ye hem de bölgeye katkı sağlayacaktır’’ diye konuştu. Barzani her türlü şiddet eylemine karşı olduklarını belirterek “ Kan dökülmeye devam etmemesi lazım. Biz bütün mücadelelerin bunun parlamentoda sürmesi gerektiğinden yanayız. Kürt ve Türk gençlerinin kanının bir daha dökülmemesi gerekiyor. Bu mesele barışçıl yöntemlerle çözülmesi gerekiyor. Başbakanın politikası bölgenin güvenliği için büyük bir katkı sağlayacaktır’’ diye konuştu.

Türklerin ve Kürtlerin kaderi bir

Kürtlerin ve Türklerin kaderinin bir olduğuna ve birlikte yaşamaları gerektiğine inandığını söyleyen Barzani ‘’Kardeşçe yaşamaya bir engel kalmaması gerektiğine inanıyorum’’ dedi. Görüşmenin ardından Başbakanlık kaynakları da bir açıklama yaptı. Açıklamaya göre Erdoğan görüşmede, Barzani’ye, Türkiye’nin bölgede barış, refah ve huzur istediğini, ülkemize yönelik terör saldırılarını asla doğru bulmadıklarını vurguladı. Barzani ise Türkiye’nin demokratik açıdan gelişmiş bir ülke olduğuna işaretle, “Silahlı mücadele bir hak arama yolu olarak telakki edilemez. Terör, bizlere de zarar veriyor” dedi. Erdoğan’ı “cesur bir lider” olarak niteleyen Barzani, Türkiye’de açılım sürecinde yapılan icraatların Türk-Kürt kardeşliğini güçlendirdiğine dikkati çekti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.