Türk jetleri IŞİD için havalandı

Türk jetleri IŞİD için havalandı

Irak'ta peşmergelerle IŞİD militanları arasında yaşanan çatışmalar her geçen gün şiddetlenirken, Diyarbakır'dan kalkan F-16'lar bölgede keşif yaptı.

Kuzey Irak'a giren Irak İslam Şam Devleti (IŞİD) militanları ile peşmerge arasında her geçen gün çatışmalar artarken, Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı, 8. Ana Jet Üssü'nden havalanan Türk jetleri bölgeye keşif uçuşu yaptı.  

 
  IŞİD ile peşmergenin Kürt Bölgesel Yönetimi başkenti Erbil'e 40 kilometrelik bir mesafede çatışmalar yoğunlaşarak sürüyor. IŞİD militanlarının Kuzey Irak'ta bulunan ve PKK kontrolündeki Mahmur kampı bölgesine doğru ilerlemesinin ardından Kuzey Irak yönetimi ile birlikte Türkiye de teyakkuza geçti. Türk jetleri, istihbarat için Kuzey Irak semalarında keşif uçuşu yaptı. Önceki gün Mahmur’a doğru ilerleyen IŞİD militanları, bölgede peşmerge ve PKK güçleriyle çatışmaya başladı. Bunun üzerine teyakkuza geçen Türkiye, bölgeye F-16 savaş uçağı gönderdi. 24 saatten bu yana bölgede hem İnsansız Hava Araçları (İHA) hem de F-16 savaş uçaklarını gönderen TSK, bölgede yaşananları an be an takip ediyor. Havalanan F-16 savaş uçakları, sınırı aşıp çatışmaların yaşandığı bölgeler üzerinde keşif uçuşu yapıyor.
 
  SAVAŞ UÇAKLARI 'VUR' EMRİ İLE HAVALANDI
  Diyarbakır’da bulunan 2. Hava Kuvvet Komutanlığı'ndan kalkan F-16 savaş uçakları, tam mühimmat yüklü havalandı. Sınır ihlali halinde “Vur” emri alan savaş uçakları, çatışmalardan sonra bölgede 24 saati esas alan uçuşlar gerçekleştirecek.
 
  Bu arada devam eden sınır ötesi operasyon teskeresinin ardından sık sık uçakların bölgede uçuş yaptığı biliniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.