İran: Çin'le ticaret hacmi 60 milyar dolara yükseltilecek

İran: Çin'le ticaret hacmi 60 milyar dolara yükseltilecek

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile gerçekleştirdiği basın toplantısında, görüşme sırasında iki ülke arasındaki ticaret hacminin 60 milyar dolara yükseltilmesinin ele alındığını ifade etti.

İran’ın başkenti Tahran’a ziyaret gerçekleştiren Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından basın toplantısı düzenledi. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani görüşme sırasında iki ülke arasındaki finansal konuların, ortak yatırımların ve enerji işbirliği konularının yanı sıra terörizm, terörle mücadele ve Çin ve İran’ın teröre karşı mücadelesi konularının da ele alındığını söyledi. Ruhani, görüşülen konular arasında iki ülke arasındaki ticaret hacminin 60 milyar dolara yükseltilmesi amacının yer aldığı aktarıldı.

Çin Devlet Başkanı Jinping ise, Çin-İran ortaklığının gelecek vaat edilmesinin ve diplomatik bağların geliştirilmesinin her iki ülke halklarının yararına olacağını söyledi. Çin Devlet Başkanı, iki ülke liderlerinin diplomatik ilişkilerin, kapsamlı stratejik ortaklığın modernize edilmesi ile enerji alanındaki işbirliğinin uzun ve istikrarlı bir şekilde sürdürülmesi konusunda anlaşma sağladığını ifade etti.

 

İHA

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.