İran'dan, Türkiye'ye büyük şok!

İran'dan, Türkiye'ye büyük şok!

İran'dan Kıbrıs Rum kesiminin AB Başkanlığına destek geldi...

Tahran'dan Kıbrıs Rum Kesimi'nin 2012 yılının ikinci döneminde başlayacak olan AB dönem başkanlığına destek geldi.
 
Mehr Haber Ajansı'nın haberine göre İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Velayeti, Kıbrıs Rum Kesimi'nin önümüzdeki yıl başlayacak dönem başkanlığını memnuniyetle karşıladıklarını açıkladı.
 
Velayeti, Rum Kesimi'nin dönem başkanlığının AB ile İran arasındaki ilişkilerin gelişmesi için iyi bir fırsat oluşturacağını söyledi. İran Dışişleri Bakanı, Tahran'ın Rum Kesimi'yle enerji, eğitim, turizm ve ulaştırma alanlarında ilişkilerini geliştirmeye hazır olduğunu bildirdi.
 
ERDOĞAN ŞİDDETLE KARŞI ÇIKMIŞTI
 
Başbakan Erdoğan, "2012'nin ikinci yarısında Kıbrıs Türkleri'nin de yer alacağı ve bunun sonucunda Türkiye'nin de muhatap kabul edeceği bir dönem başkanlığı sadece Türkiye-AB ilişkilerinde yeni bir olumlu ivme yakalanmasına değil, Avrupa'nın siyasi ve stratejik açılardan daha etkin bir konuma yükselmesine de katkıda bulunabilir. Aksi takdirde, buradan bir kez daha seslenmek istiyorum; Kıbrıs sorunu çözülmeden Rum tarafının 2012'de AB Dönem başkanlığını üstlenmesi halinde, açık net söylüyorum, Türkiye'nin AB ile ilişkileri tamamen donacaktır. 6 aylık Güney Kıbrıs Rum yönetiminin dönem başkanlığında bizim AB ile herhangi bir görüşme yapmamız söz konusu olmayacaktır. AB Dönem Başkanı da olsa Rum tarafıyla aynı masaya oturmamızı hiç kimse bizden beklemesin" diye konuşmuştu.. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.