İran, Erdoğan'ın 'milli para' teklifine olumlu bakıyor

İran, Erdoğan'ın 'milli para' teklifine olumlu bakıyor

İran Meclis Başkanı Ali Laricani, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iki ülke arasındaki alışverişte milli para kullanılması önerisini değerlendirdi.

Al Jazeera'nin haberine göre Mecliste düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Laricani, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İran'la yapılacak ticarette yerel paraların kullanılmasına yönelik yaptığı çağrı için “Bu teklifte bir olumsuzluk görmüyoruz” dedi.

Laricani, Erdoğan'ın önerisi ile ilgili sorulan soruya, “Sadece Türkiye'yle değil bazı diğer ülkelerle de alışverişte milli paraların kullanılması konusu, geçmişten beri üzerine durduğumuz bir konudur. Doğal olarak bu teklifte bir olumsuzluk görmüyoruz. Fakat dikkate alınacak konu, değiştirme meselesinin nasıl yapılacağı konusudur” ifadelerini kullandı.

Pazartesi de İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Erdoğan'ın çağrısını olumlu karşıladıklarını belirterek, önerinin uygulanmaya geçmesi halinde bunun bir dönüm noktası olacağını kaydetmişti. Sözcü, “Sonuç almak için geniş kapsamlı işbirliği gerekiyor. Karmaşık bir mesele olsa da bu düşünceyi fiiliyata dönüştürürsek çok olumlu bir düşüncedir. Türkiye bu konuda ciddi ise işbirliğini başlatabiliriz” ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.