İranlı generalin ölümünde yeni iddialar

İranlı generalin ölümünde yeni iddialar

İran Cumhuriyet Muhafızı bir generalin Suriyede öldürüldüğüne dair çelişkili haberler gelmeye devam ederken, generalin İsrail saldırısında öldüğü iddia ediliyor

İranlı Devrim Muhafızı komutanlarından Hasan Şatiri’nin Suriye topraklarında öldürüldüğüne dair haberler halen açıklığa kavuşmadı.


Hür Suriye Ordusu kaynakları ve İsrail basını, İranlı General Hasan Şatiri'nin, İsrail'in 30 Ocak'ta Suriye'ye düzenlediği hava saldırısında öldürüldüğünü öne sürüyor.
İran Devrim Muhafızları Generali Hasan Şatiri, Tahran'da toprağa verilirken, ölümüyle ilgili yeni iddialar da gündeme geldi.

İran'ın Lübnan'daki İmar Kurumu Başkanı olduğu açıklanan General Şatiri'nin, İsrail Hava Kuvvetleri'nin 30 Ocak'ta Suriye'ye düzenlediği hava saldırısı sırasında öldürüldüğü ileri sürülüyor.
Tahran yönetimi General Şatiri'nin Şam-Beyrut karayolunda seyahat ettiği sırasında silahlı saldırıda öldürüldüğünü açıklamıştı.

Hür Suriye Ordusu ve İsrail basınında yer alan iddialara göre ise, İranlı General, Suriye'de Esad rejiminin güvenlik makamlarıyla ile yaptığı görüşmelerin ardından Cemriye bölgesine gittiğinde saldırıya hedef oldu.
Uluslararası basın, İsrail saldırısında, Suriye'den Lübnan'daki Hizbullah örgütüne hava savunma silahları taşıyan bir konvoyun vurulduğu iddalarını gündeme taşımıştı.

30 Ocak'taki saldırıda İsrail hava kuvvetlerinin bir silah konvoyunu ve Suriye ordusuna ait bir araştırma tesisini vurduğu bildirilmişti.

İran Devrim Muhafızları Generali'nin Tahran'daki cenaze törenine İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi ve Kudüs Güçlerinin komutanı General Caferi de katıldı.
Beyrut'taki İran Büyükelçiliği'nde de General Hasan Şatiri için bir taziye merasimi düzenlendi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.