İsrailli yetkili suikasti anlattı

İsrailli yetkili suikasti anlattı

İranlı bilimadamı Ruşen'e yönelik suikasti İsrailli bir yetkili adım adım anlattı.

İranlı nükleer fizikçi Mustafa Ahmedi Ruşen'e yönelik suikastta İsrail'in parmağı olduğu iddiası neredeyse kesinlik kazandı. İsrail basınının İngiliz Sunday Times gazetesine dayandırarak verdiği haberde Ruşen'in İsrail gizli servisi Mossad tarafından nasıl öldürüldüğü adım adım anlatıldı.

Son yıllarda İran'ın nükleer programını yürüten en az 6 nükleer fizikçi, kopya suikastlara kurban gitti. Hepsinde bilimadamları araçlarıyla seyir halindeyken bir motosikletli yaklaşarak araca magnetik bir bomba yapıştırıyor ve sonra da bomba infilak ettiriliyordu.

“Sıfır Hatayla Yapılmalıydı”
İran'ın uranyum zenginleştirme tesislerinden Natanz'ın iki numaralı ismi olan nükleer fizikçi Mustafa Ahmedi Ruşen de 11 Ocak'ta böyle bir saldırıda öldü. İran suikasttan ABD ve İsrail'i sorumlu tutarken, Time dergisinin ardından Sunday Times da saldırının arkasında Mossad'ın olduğunu yazdı. Gazetenin haberine göre, ismi açıklanmayan üst düzey bir İsrailli yetkili, Mossad'ın Mustafa Ahmedi Ruşen'i nasıl öldürdüğünü deşifre etti. İsrailli kaynak, süreci şöyle anlattı: "Bu iş sıfır hata ile yapılmalıydı. Ufak bir hata uluslarası bir skandala yol açabilirdi.

Suikast öncesi Ruşen'in her hareketi izlendi. Tahran'ın gözetlemek için küçük birimler kuruldu. Ruşen'in evinin yakınına bir kontrol merkezi kuran ajanlar, suikast noktasına çok yakın İran istihbarat örgütü binasını da gözetledi. Bir gün trafikteki yoğunluk gözlerine çarptı. Burada Ruşen'in şoförü ve koruması olan şahıs, Peugeot 405 model arabada bomba araması yaptı ve Ruşen'i beklemeye koyuldu. Saat 08.00'da da Ruşen arabaya bindi."

Amaç: İran’ın Nükleer Çalışmasını Durdurmak

İsrailli yetkili, gizli bir noktada bekleyen ajanlardan birinin motosikletiyle harekete geçerek manyetik bombayı Ruşen'in arabasına yapıştırdığını söyledi. Gazetenin haberine göre son hamleyi yapan ajan, araçtakinin Ruşen olup olmadığından emin olmak için içerideki şahsın yüzüne dikkatlice bakmayı da ihmal etmedi. Bombanın 08.20'de infilak etmesi sonucu Ruşen hayatını kaybetti. Aynı kaynak, suikastın amacının İran'ın nükleer programını durdurmak olduğunu vurguladı ve nükleer fizikçiye yönelik bu saldırının İsrail'in askeri müdahalesinin de habercisi olduğunu söyledi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.