İran'ın konusunda kararımız net!

İran'ın konusunda kararımız net!

Mısır ziyaretinin ardından İsrail'e gelen ABD Savunma Bakanı Leon Panetta, ilk olarak Tel Aviv'de İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak ile bir araya geldi.

 

    Panetta ile görüşmesinin ardından konuşan Barak, ''Amerika ve İsrail'in güvenlik alanındaki ilişkileri geçmişte hiç olmadığı kadar güçlü ve sıkıdır. Hiç şüphesiz bu konuda en fazla katkı ise Panetta'ya aittir'' dedi. 

     Barak'ın ardından Amerikan Savunma Bakanı Panetta, Başbakan Binyamin Netanyahu ile Kudüs'te bir araya geldi. 

     Netanyahu, Panetta'ya, Amerika'nın İran üzerinde şu ana kadar kurduğu baskıdan sonuç alamadığını belirterek, Amerika'dan İran üzerinde daha önce verdiği sözleri tutmasını istedi. 

     ''Ne yazık ki ne diplomasi ne de diğer yaptırımlar İran'ın nükleer silah programını durdurmasına henüz bir etkisi vardır'' diyen Netanyahu, şöyle konuştu: 

     ''Amerika ve İsrail olarak tüm seçeneklerin masada olduğunu açık olarak ortaya koyuyoruz. Siz her şeyin başarısız kaldığında, Amerika'nın harekete geçeceğini bir kaç ay önce söylediniz. Ama bu bildirimler henüz İranlıları kendi programlarını durdurmak için ikna edemedi. Şu anda İran rejimi uluslararası topluluğun kendilerini durduracağına inanmıyor. Bu değişmeli, hem de hızlı bir biçimde değişmeli. Çünkü barış içinde bu sorunu çözmek için zaman azalmakta.'' 

     Panetta da Netanyahu'ya, İsrail'e ''demir kubbe askeri savunma sistemini'' sağlamaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, ''İran'ın nükleer silah üretmesine izin vermeyeceğiz. Bunun olmaması için tüm seçenekleri uygulayacağız. Hata yapmadan, İran'ın nükleer silah edinmemesinde kararlıyız'' dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.