İran Esed'e 4 bin asker gönderdi

İran Esed'e 4 bin asker gönderdi

İran Genelkurmay Başkan Yardımcısı Tuğg. Cezayeri’nin Suriye’ye desteklerinin askeri boyuta dönüşebileceği sözlerinin ardından sevkiyat başladı.

İran Genelkurmay Başkan Yardımcısı Tuğgeneral Mesud Cezayeri’nin Suriye’ye desteklerinin askeri boyuta dönüşebileceği sözlerinin ardından sevkiyat başladı.

Türk istihbaratına göre; Halep’de bozguna uğrayan ve günlerdir bomba yağdıran Esad güçlerine destek için 4000 kişilik askeri güç İran ve Lübnan üzerinden Suriye’ye gönderildi.

Halep Havaalanı’na indirilen askerlerin bir kısmının da karadan Halep’e ilerlediği belirtildi. Muhaliflerin eline geçmesiyle Esad’ın devrilmesini kaçınılmaz kılacağı için İran’ın Halep’e, çok önem verdiği, sevkedilen büyük güçle çatışmaların şiddetleneceği ve insani kaybın korkunç boyutlara çıkabileceği bildirildi. İran’ dışında Lübnan Hizbullah’ı da Halep’in düşmemesi için sevkiyata başladı.

Hristiyan semtinde ilk çatışma

Bu arada Halep’te ‘ölüm kalım savaşı’ sürüyor. BM gözlemcileri, uçak ve helikopterlerin, muhaliflerin kontrolündeki kentin güneyini bombaladığını açıkladı. Şam’da ise çatışmalar ilk kez Hrıstiyanların olduğu bölgelere sıçradı. Bu bölgelerde daha önce rejim yanlısı gösteriler yapılmış, ancak hiç çatışma yaşanmamıştı.

Star

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.