Okyanus'ta 74 milyan YTL'ye el kondu

Okyanus'ta 74 milyan YTL'ye el kondu

Konya'da polisin Okyanus Şirketler Grubu'na yönelik başlattığı 'Final' operasyonu kapsamında, Rektör Okudan da dahil zanlılarda ele geçirilen paralara el konuldu.

Konya'da polisin Okyanus Şirketler Grubu'na yönelik başlattığı 'Final' operasyonu kapsamında, tutuklanan Selçuk Üniversitesi Rektörü Süleyman Okudan'ın da aralarında bulunduğu zanlılarda ele geçirilen 74 milyon YTL'ye polis el koydu.

Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Okyanus Şirketler Grubu ihaleleri ile ilgili düzenlenen yolsuzluk ve çete operasyonu kapsamında 2006-2008 yılları arasında ihale yolsuzluklarından elde edildiği iddia edilen 36 şirket hissesi, 141 tapulu konut, 59 adet değişik araç ve yaklaşık 74 milyon YTL paraya tedviren el konuldu.

Konya ile birlikte 8 ilde eş zamanlı olarak 17 Kasımda düzenlenen Final operasyonunda, çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve ihaleye fesat karıştırmakla suçlanan 34 kişi gözaltına alınmış, Adana'da mahkemeye çıkarılan ve aralarında Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan'ın da bulunduğu 17 kişi tutuklanmıştı.


(CİHAN

Kaynak:Haber Kaynağı