İran'a giden mallara sıkı denetim

İran'a giden mallara sıkı denetim

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, "ABD'nin İran ile ticaret konusunda bazı Türk şirketlerini kara listeye almasıyla ilgili olarak, "Zaten biz hassasiyetimizi gösteriyoruz. Uluslararası anlaşmalar çerçevesinde taahhütlerimizi, sorumluluklarımızı göz ardı edecek

Yazıcı, Washington'daki resmi temasları çerçevesinde, bugün ABD Ulusal Güvenlik Bakanı Janet Napolitano ile görüştü.

Görüşmesinin ardından Türkiye'nin Washington Büyükelçiliğinde basın toplantısı düzenleyen Yazıcı, Napolitano ile geçen yararlı görüşmede, Türkiye'nin, öteden bu yana her alanda olduğu gibi gümrüklerle ilgili olarak da ABD ile birlikte yürüttüğü çalışmaları tekrar gözden geçirme imkanı bulduklarını bildirdi.

"(İRAN KONUSUNDA) SORUMLULUKLARIMIZI GÖZARDI EDECEK BİR TUTUM İÇİNDE OLMAYIZ"
 
Yazıcı, toplantıda, "ABD'nin İran ile ticaret konusunda bazı Türk şirketlerini kara listeye aldığı ve Napolitano ile görüşmesinde Türk gümrüklerinde İran'a geçen mallarla ilgili bir şikayetin gündeme gelip gelmediğinin" sorulması üzerine, şunları kaydetti: 
"Hayır, ben de gazeteden okudum. Zaten gelirken, buraya geldiğim gün çıkmıştı o yayın. Zaten biz hassasiyetimizi gösteriyoruz. Yani biz yasal ticareti destekliyoruz. Ülkeler yasal ticareti, elbette ki rekabet koşulları içerisinde, ama haksız rekabete yol açmadan yapacaklar, yapıyorlar, bunu sağlıyoruz. Yoksa bunun ötesinde uluslararası anlaşmalar çerçevesinde taahhütlerimizi, sorumluluklarımızı gözardı edecek bir tutum içerisinde olmayız. Böylesine bir tutum içerisinde olanlara da bizim gümrüklerimiz ve tüm kamu idarelerimiz fırsat vermez, ama dediğiniz çerçevede bir olay Türk gümrüklerinde vaki olmuş değil."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :