İran'da Rızai, seçime itirazını geri çekti

İran'da Rızai, seçime itirazını geri çekti

İran'da 12 Haziranda yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olan muhafazakar Muhsin Rızai, seçim sonuçlarına itirazdan vazgeçti.

Rızai, Anayasayı Koruyucular Konseyine gönderdiği mektupta, seçim sonuçlarına itirazının yasal yollardan ele alınması konusunda ciddi olduğunu, ancak zaman azlığı ve ülkenin siyasi, güvenlik ve toplumsal durumunu göz önünde bulundurarak şikayetini geri çektiğini bildirdi.

Ülkenin içinde bulunduğu hassas şartların seçim sonuçlarından daha önemli olduğunu kaydeden Rızai, durumun normalleşmesine katkıda bulunmayı bir vazife olarak gördüğünü belirtti.

Rızai, İslam Cumhuriyeti, dini liderlik ve halkın hizmetinde olmaya devam edeceğini ifade etti.

18 yaş ve üzeri 46,2 milyon kayıtlı seçmenden 39 milyon 165 bin 191'inin oy kullandığı seçimlerde Rızai, 678 bin 240 oy ve yüzde 1,73 oranla üçüncü olmuştu.

Rızai, beklediğinden daha az oy aldığı ve bazı bölgelerde usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle Konseye resmi itirazda bulunmuş, seçimlerin kısmi iptalini istemişti.

Bir önceki cumhurbaşkanlığı seçiminde de aday olan Rızai, seçime 1 gün kala yarıştan çekilmişti.

1981-1997 arasında Devrim Muhafızları Komutanı olarak görev yapan Rızai, halen Düzenin Yararını Teşhis Konseyi Sekreteri olarak görev yapıyor.

Etiketler :