İran'dan ABD'nin iddialarına sert tepki

İran'dan ABD'nin iddialarına sert tepki

İRAN Dışişleri Bakanlığı, ABD yönetiminin 7 İranlıyı onlarca ABD bankasına ve New York eyaletindeki bir baraja siber saldırı düzenlemekle suçlamasına tepki gösterdi.

İRAN resmi ajansı IRNA'nın haberine göre, bakanlık sözcüsü Hüseyin Cabir Ensari konuyla ilgili açıklamasında, "ABD, İran gibi başka ülkelerin vatandaşlarını delil ortaya koymadan suçlama konumunda değil" ifadesini kullandı.

Ensari, ülkesinin siber saldırılardan büyük zarar gördüğünü ve daima siber suçlarla uluslararası alanda kolektif mücadele edilmesi hususunda öncü olduğunu belirterek,"İran siber alanda hiçbir zaman tehlikeli girişimlerde bulunmamış ve bu eylemleri de desteklememektedir" dedi.

ABD'nin siber saldırı açıklaması Reza Zarrab'ı tutuklayan savcı Preet Bharara yapmıştı.

ABD Adalet Bakanlığı perşembe günü, İran vatandaşı 7 bilgisayar korsanı hakkında onlarca ABD bankasına ve 2011 ve 2013 yılları arasında New York eyaletindeki bir baraja siber saldırı düzenledikleri gerekçesiyle dava açıldığını bildirmişti.İddianamede, 46 ABD şirketinin, haklarında dava açılan bilgisayar korsanları tarafından siber saldırıya uğradığı belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.