İran'dan olay PKK operasyonu açıklaması

İran'dan olay PKK operasyonu açıklaması

Türkiye'nin PKK ve IŞİD'e yönelik operasyonlarını değerlendiren İran Genel Kurmay Başkanı Hasan Firuzabadi, Türkiye'yi sert bir dille eleştirdi.

Türkiye'nin PKK ve IŞİD'e yönelik operasyonlarını ağır bir dille eleştiren İran Genel Kurmay Başkanı Hasan Firuzabadi, PKK'yı hedef almanın hata olduğunu söyledi.

İran 2011 yılında PKK'nın kolu PJAK'a yoğun bir saldırı düzenlemişti. Ağır kayıplar veren terör örgütü İran sınırından bir kilometre içeriye çekilmeyi kabul etmişti.

STRATEJİK HATA

Firuzabadi, İran Devrim Muhafızları resmi sitesine yer alan açıklamasında, "Türkiye'nin IŞİD teröristlerine operasyon adıyla bu örgüte karşı direnen Kürt gruplarını hedef alması stratejik bir hata olmuştur. Bu hata, tekfiri teröristlerin Türkiye sınırlarına ulaşmasını kolaylaştıracaktır " iddiasında bulundu.

iran-genelkurmay-başkani.jpg
İran Genelkurmay Başkanı Firuzabadi
IŞİD'in tüm İslam ülkelerinde egemen güç olmak istediğini söyleyen Firuzabadi, " Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar bu konuda istisna değiller. Tekfiri terörist gruplara yardım etmek, er ya da geç bu ülkelerin de güvenliğini tehdit edecek " dedi.

İRAN BU ZAMANA KADAR ÇOK SAYIDA PKKI'LIYI İDAM ETMESİYLE GÜNDEME GELDİ

İran, bu zamana kadar çok sayıda PKK'lıyı idam etmesiyle gündeme geldi. İran, son olarak ise 2011 yılında PKK'nın sınırları içerisindeki kolu PJAK'a çok ağır kayıplar verdiren operasyonlar düzenlemişti. İran Devrim Muhafızları Komutan Yardımcısı General Abdullah Aragi, yaklaşık iki ay süren operasyonlar sonucunda 200'den fala PJAK'lı teröristin öldürüldüğünü duyurmuştu. Yerel kaynaklar ise İran askerlerinin sağ olarak yakaladıkları PJAK miltinlarını kurşuna dizerek infaz ettiğini iddia etmişti. Ağır kayıplar veren PJAK, Tahran'ın sınırdan bir kilometre öteye çekilme tüm şartlarını kabul ederek İran topraklarını terk etmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.