İran'ın konuştuğu kadın Zahra Rahneverd

İran'ın konuştuğu kadın Zahra Rahneverd

Reformcu olarak adlandırılan Cumhurbaşkanı adayı Mür Hüseyin Musavi'nin eşi Zahra Rahneverd, şu günlerde İran'da en çok konuşulan isimler arasında yer alıyor.

İran'da Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yaklaşmasıyla birlikte Cumhurbaşkanı adayları arasındaki rekabet iyice kızıştı.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad ve onun en yakın rakibi İran eski Başbakanı Mür Hüseyin Musavi arasındaki tartışmalar da İran'ın gündemini oluşturmaya devam ediyor.

Eşi Zehra Rahneverd'in Musavi'ye seçim çalışmalarında yardımcı olması ve çok fazla ön plana çıkmasıyla başlayan tartışmalarda, Ahmedinejad Zehra Rahneverd'ın seçim malzemesi yapıldığını öne sürdü. Ahmedinejad'ın bu çıkışının Musavi'nin işine yaradığı ve oylarında hızlı bir yükselmeye sebep olduğu söyleniyor.

ZEHRA RAHNEVERD KİMDİR?

Devrimden sonra bir üniversitenin rektörlüğüne getirilen ilk kadın olan Rahneverd, 1998-2006 arasında Cumhurbaşkanı Hatemi'ye, siyasi danışmanlık da yaptı. Tahran Üniversitesi'nde sanat okuyan, İslami Azad Üniversitesi'nde de siyaset bilimi master'ı yapan Rahneverd, 15 kitap yazdı. İnsan ve kadın hakları ile ilgili çalışmalarıyla tanınıyor ve 3 kız çocuğu annesi.

Etiketler :